Koronavírus: Na Slovensku pribudlo najviac infikovaných za dva mesiace, prezidentka je v karanténe

24.6.2020

Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Páčil sa vám článok?

Na Slovensku pribudlo 18 nových prípadov koronavírusu, za utorok urobili 1257 testov. V karanténe je aj prezidentka Zuzana Čaputová a časť bratislavského magistrátu.

​Na Slovensku za utorok pribudlo 18 nových prípadov, celkovo sa nakazilo 1 607 ľudí. Nepribudol žiaden nový vyliečený pacient, spolu je vyliečených 1448 ľudí.

Z Bratislavského kraja hlásia nula prípadov, Najviac až 9 prípadov je zo Žilinského kraja, nasleduje Banskobystrický kraj a to 6 prípadov. V Košickom kraji sú potvrdené 3 nové prípady nákazy. Podľa okresov je najviac prípadov v Čadci (7 ľudí), Brezne (3), Košiciach (2), Revúcej (2), a v Žiline, Liptovskom Mikuláši, Spišskej Novej Vsi a Banskej Bystrici po jednom. Pozitívne výsledky na nový koronavírus malo v utorok 10 mužov a 8 žien vo veku od 7 do 61 rokov. „V nemocnici je aktuálne 19 ľudí, z toho 3 s potvrdeným koronavírusom a ostatní s podozrením naň. Na JIS je 1 pacient, na umelej pľúcnej ventilácii nikto,“ povedal minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.

Od zaznamenania prvého prípadu nákazy koronavírusom na Slovensku ubehli viac ako tri mesiace. Sedemdňový kĺzavý medián, dôležitý pre uvoľňovanie opatrení, je na čísle 1. Pandémia si na Slovensku vyžiadala 28 obetí, už niekoľko týždňov nie je hlásené žiadne úmrtie. Dokopy bolo otestovaných 203 911 vzoriek.

Ako informovala televízia JOJ, s osobou pozitívne testovanou na koronavírus prišli do kontaktu aj dvaja zamestnanci bratislavského magistrátu, takže časť zamestnancov magistrátu je v karanténe. 

V karanténe je aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá do piatku ruší svoj program. "Vzhľadom na to, že jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na koronavírus, ruší prezidentka svoj plánovaný program a do piatka preventívne zostáva v domácej karanténe," informoval jej hovorca Martin Strižinec.

(nc)

Páčil sa vám článok?