Následok uvoľnenia opatrení? V utorok pribudlo deväť potvrdených prípadov COVID-19

17.6.2020
0

Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Páčil sa vám článok?

V utorok (16. 6.) pribudli na Slovensku deviati pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19. Spolu má Slovensko 1561 potvrdených prípadov koronavírusu.

Za utorok vykonali 1163 testov, dohromady je vykonaných testov 198 780. Pokiaľ ide o pozitívne testovaných, šiesti sú z Prešovského, jeden je zo Žilinského a dvaja z Košického kraja.

Na ochorenie včera nikto nezomrel (spolu je obetí 28), jedenásti pacienti sa vyliečili. Spolu už je vyliečených 1437 ľudí. Aktívnych prípadov je 96.

Hospitalizovaných je 18 ľudí, z toho u nikoho sa ochorenie nepotvrdilo. Na JIS ani na pľúcnej ventilácii sa nenachádza nikto.

Ako informoval portál noviny.sk, štyri nové prípady sú z okresu Levoča. Ide o matku a tri dcéry zo Spišského Podhradia, ktoré sa vrátili z Anglicka. Ich otec má zatiaľ test negatívny. Starosta mesta sa obáva tretej vlny koronavírusu. V období od 6. do 9. júna sa z Anglicka vrátili štyri rodiny. Ide o 19 ľudí. "Máme výsledky len z jednej rodiny, to je päť ľudí. Z toho štyri ženy sú pozitívne. Testovaní boli rodičia a dcéry. Otec zatiaľ nebol pozitívny. Matka a dcéry pozitívne boli," povedal pre TV JOJ Spišského Podhradia Michal Kapusta. 

"Čo je na tom najhoršie, všetko sa uvoľňuje. Viacmenej všetci berú, že sme tu koronu zvládli... Títo, čo prišli, sú kvázi v karanténe, bolo im povedané, že majú ostať doma, ale na tom sídlisku medzi sebou normálne komunikovali aj sa stretávali. Mám veľké obavy, že tento výsledok pozitívnych testov nebude konečné číslo," dodal Kapusta. Lokalitu, kde môže existovať ohnisko koronavírusu, už uzavreli. 

(ms)

Páčil sa vám článok?