FOTO: Do novootvorených obchodov prúdili v sobotu davy ľudí

9.5.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Sobota je prvým voľným dňom, keď mohli Bratislavčania navštíviť rad obchodov, ktoré otvorili iba uplynulú stredu. A bolo to vidno. Vybrali sme sa zmapovať situáciu tých najznámejších prevádzok. Prešli sme celým mestom.

Keďže obchody boli zatvorené i v piatok (8. máj) a rovnaký osud ich čaká aj v nedeľu, plno bolo aj v tých prevádzkach, ktoré sú otvorené dlhodobo. Presvedčili sme sa o tom pri potravinách v Karlovej Vsi. Rad cca desiatich ľudí sa pred jedenástou vytvoril na miestnom parkovisku. Blížiaca sa hodina, keď majú dôchodcov nahradiť ostatní zákazníci, spôsobila, že sme medzi čakajúcimi videli obe vekové kategórie. 

Zdroj: ms

​Z Karlovej Vsi sme sa najskôr vybrali na západnú časť Bratislavy, teda do Lamača, neďaleko ešte stále zatvoreného nákupného centra. Viaceré prevádzky však už otvorili. Najskôr sme sa pozreli na obchod so stavebninami i iným materiálom (záhrady zariaďovanie domácnosti). Parkovisko bolo úplne plné. 

Zdroj: ms

​Parkovisko bolo naozaj plné.

Ako sme sa však presvedčili, ľudia nakupovali vo veľkom aj v záhradnom centre, ktoré bolo otvorené i predtým. Oproti minulosti ho však oveľa lepšie zásobili, čo sa prejavilo i na záujme zákazníkov.

Zdroj: ms

​Ľudia nakupovali všetko možné, rastliny, záhradný nábytok, zariadenie kúpeľne či dvere.

Zdroj: ms

Pred predajňou sa tvoril rad, dovnútra púšťali obmedzený počet zákazníkov.

Pred konkurenčným obchodom so stavebninami a tovarom do záhrady síce rad nebol, ale parkovisko bolo aj tu úplne plné. Spôsobila to veľká predajná plocha prevádzky, ako sme sa presvedčili, vo vnútri sa naozaj nakupovalo vo veľkom.

Zdroj: ms

​Plné parkovisko pred stavebninami.

Pozreli sme sa i k neďalekému obchodu so športovými potrebami. Záujem ľudí bol obrovský. Počasie na šport je ideálne, mnoho Bratislavčanov trávi čas doma s deťmi, čo sa prejavilo i na chuti kúpiť si niečo na športovanie.

Zdroj: ms

​Rad pred obchodom so športovými potrebami.

Vybrali sme sa i na východnú časť mesta neďaleko letiska, kde sa nachádza niekoľko predajní nábytku. Aj tu bol záujem kupujúcich enormný. Pokiaľ ide o známeho švédskeho predajcu, vďaka jeho obrovskej ploche sa rad netvoril. V obchode totiž môže byť naraz až 900 ľudí (podľa noriem dokonca viac, no predajca si sám určil túto nižšiu hranicu). Pred vchodom stál esbeeskár a každého zákazníka vítala pani s dezinfekciou rúk. Pre prípadných čakajúcich bol vytvorený zo zábran koridor, v ktorom boli jasne vyznačené miesta na státie s dostatočným rozostupom dva metre. Plastové vozíky naozaj poctivo dezinfikovali.

Zdroj: ms

​Koridor pre prípadných čakajúcich zákazníkov.

Zdroj: ms

​Značka, kde sa postaviť v rade.

Zdroj: ms

Do obchodu s nábytkom sa vojde až 900 zákazníkov.

Vo všeobecnosti možno povedať, že sme na žiadne porušenie predpisov nenarazili. Veľmi disciplinovane sa správali zákazníci i predávajúci. Všade boli samozrejmosťou rúška, dezinfekcia i primerané rozostupy. V nedeľu sa brány obchodov opäť na jeden deň uzatvoria.

(ms)

Páčil sa vám článok?