FOTO: Už ste si všimli obrovský kríž, ktorý v noci svieti na mesto z petržalského brehu Dunaja?

25.4.2020

Zdroj: R.F.

Páčil sa vám článok?

Do redakcie nám v noci z piatka na sobotu prišli fotografie obrovského kríža, ktorý stojí na petržalskej strane Dunaja a veľmi jasne svieti do širokého okolia, takže ho dobre vidno zo všetkých svetových strán. Zisťovali sme, čo je za tým...

"Na petržalskej strane Dunaja svieti mega kríž. Neviete, aký to má dôvod?" opýtal sa nás čitateľ, ktorý išiel v noci po Vajanského nábreží a novú svietiacu dominantu Bratislavy aj odfotografoval. Evidentné je, že svietiaci kríž sa nachádza na začiatku Pečnianskeho lesa, teda presne na mieste, kde stojí 24-metrový vlajkový stožiar, ktorý v minulosti KDH pod vedením Alojza Hlinu využilo na viaceré účely.

Zdroj: koláž abn

​Okrem slovenskej vlajky už naň "hlinovci" vyvesili dokonca aj obrovskú kapitánsku výložku a to presne v čase, keď bývalý predseda parlamentu Andrej Danko nechal inštalovať pred budovou NR SR svoj slávny 30-metrový vlajkový stožiar.     

Aj tentokrát v tom "má prsty" Alojz Hlina, ktorý na sociálnej sieti zanechal tento odkaz: "Už osem rokov stráži vlajkový stožiar oproti parlamentu Pečniansky les. Dnes sme ten stožiar dočasne zadaptovali na takýto kríž, ktorý verím, že pomôže nám všetkým v týchto ťažkých časoch. Naživo je krásny." A pridal k nemu aj fotografiu:

Zdroj: FB Alojz Hlina

"Možno nám aj tento obrovský kríž v centre Bratislavy pomôže prežiť tieto ťažké časy. Naživo je krásny a v noci svieti," dodal bývalý líder kresťanských demokratov. Dá sa len predpokladať, že tými ťažkými časmi Hlina myslel aj boj Slovenska s ochorením COVID-19, ktoré už druhý mesiac paralyzuje a ťažko skúša celú našu krajinu.  

(ars)

Páčil sa vám článok?