Policajti v DSS Pezinok: Robia prehliadky, zriadili aj výsluchovú miestnosť

17.4.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Alarmujúcou situáciou v Domove sociálnych služieb Pezinok, kde bolo na koronavírus testovaných viac ako 50 klientov, z čoho piati už zomreli, sa zaoberá polícia. Muži zákona sú priamo na mieste.

"Na základe prijatého trestného oznámenia sa prípadom súvisiacim s domovom sociálnych služieb v Pezinku zaoberajú policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Za dodržiavania prísnych bezpečnostných opatrení policajti v tejto súvislosti vykonávajú neodkladné a neopakovateľné úkony v rámci prehliadok nebytových priestorov v budove domova sociálnych služieb, pričom v blízkosti predmetného zariadenia bola zriadená aj provizórna výsluchová miestnosť," informovali policajti na sociálnej sieti.

Spomínané trestné oznámenie podal primátor Pezinka Igor Hianik. Riaditeľku DSS Violu Schmidtovú už župan Juraj Droba odvolal z funkcie, no čo sa za múrmi domova deje, nie je úplne jasné. Niektorí zamestnanci tvrdia, že stále nefunguje efektívne oddelenie chorých od zdravých. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Policajti pred DSS Pezinok.

Zariadenie na Hrnčiarskej ulici v Pezinku je momentálne oddelené od okolitého sveta a strážia ho policajti i vojaci. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Provizórna výsluchová miestnosť.

(ms)

Páčil sa vám článok?