ZÁBAVA: Dva netradičné pohľady na koronavírus, ktoré vás možno vyvedú z pochmúrnych myšlienok...

15.4.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Šírenie koronavírusu vo svete ako aj správy o úmrtiach na ochorenie COVID-19, ktorých počet sa dnes zvýšil aj u nás, vyvolávajú v ľuďoch strach, smútok a depresiu. My sme však na tieto negatívne pocity našli liek, teda presnejšie dvoch liečiteľov - jedným je český herec Jaroslav Dušek a druhým bieloruský rodák - vedec Michael Laitman.

"Môžeme len premýšľať o tom ako by to vyzeralo, ak by sa podobná koronavírusová kríza odohrávala pred dvadsiatimi rokmi, teda v dobe, keď nebol internet ani smartfóny a neboli by sme takým zvláštnym spôsobom mediálne masírovaní. Dnes nastala doba, o ktorej sa domnievam, že sa volá Odhalenie. Je to doba, keď pod určitým tlakom každý z nás ukáže, kto je a čo doteraz skrýval. Ten, kto trpel strachom, tak sa bude báť. Ten, koho sa zmocňuje agresia, sa prejaví agresívne. Kto má v sobe udavačský impulz, začne udávať ľudí. Táto situácia nám umožňuje uvidieť, že sme sa odvrátili od Zdroja, sústredili pozornosť na svoje aktivitu, na predstavu, že človek je nadradený ostatným tvorom na zemi. A zrazu vstúpila do nášho zorného poľa Smrť, aby nám pripomenula, že je plnou súčasťou života a že ju nikdy nemôžeme úplne vytesniť. Dobre vieme, že nám boli dlhodobo vysielané signály o tom, že ľudská imunita klesá. Za posledné desiatky rokov neustále pribúdalo viac a viac chorých ľudí. Tým, ktorí v súčasnosti cítia úzkosť, odporúčam: Nájdite si niekoho, koho máte radi a rozprávajte sa s ním. A dajte mu najavo svoju priazeň. Prestaňte sa zaoberať ľuďmi, ktorí vás rozčuľujú, berú vám silu, vyvolávajú vo vás hnev, strach alebo odpor. Dovoľte láske, aby vás ovládla v týchto najťažších chvíľach, kedy víry prichádzajú viesť s ľudstvom dialóg. Treba si uvedomiť, že ide o očistný proces. A ten v sebe nesie nevyhnutnosť odložiť všetko to, čo je odumreté, čo nás ťahá dole a čo už nepotrebujeme." 

Celý audiorozhovor s Jaroslavom Duškom nájdete tu: 

Aj Dr. Michael Laitman si myslí, že sme sa od druhej polovice 20. storočia stále len za niečím naháňali. "Nevieme, odkiaľ ten koronavírus prišiel, ale môžem povedať, že je to pre ľudstvo dobrá vec. Je tu pre to, aby nám povedal: Zastavte sa! Som presvedčený, že keby neprišiel vírus, tak by čoskoro vypukla svetová vojna. Mysleli sme, že jedine touto formou sa môžu obnoviť trhy a naštartovať výroba. Aj mňa prekvapilo, aký je ten koronavírus globálny. Dostal všetkých a získal si našu pozornosť a rešpekt. Niektorí si mysleli, že sa mu vyhnú, ale keď k nim prišiel, tak okamžite stíchli a začali sa naň pripravovať. Tento vírus má totiž zvláštne poslanie. Netreba hovoriť len o tom, ako sa pred ním chrániť, ale aj o tom ako sa vďaka nemu môžeme transformovať. Veď si len zoberte vašu momentálnu situáciu. Ste doma celé dni s manželkou a deťmi, na ktoré ste dovtedy nemali čas. A  máte jedinečnú šancu s nimi komunikovať a spoznať ich. Zo samotného vírusu netreba mať strach. Veď vždy tu boli aj iné choroby, na ktoré sa tiež zomieralo, ale postupne sme si na ne zvykli až tak, že sa už o nich prestalo hovoriť. Na COVID-19 umiera len veľmi malé percento z nakazených, väčšina sa dokáže vyliečiť, takže netreba podliehať panike." 

(ars)

Páčil sa vám článok?