Splátky úverov si môžete odložiť, vláda sa dohodla s bankami

3.4.2020
Premiér Igor Matovič

Zdroj: Úrad vlády

Páčil sa vám článok?

Matovič oznámil, že sa s bankami dohodol na kľúčovej dohode s predstaviteľmi Slovenskej bankovej asociácie. Príde k zásadnému posunu úverov a pôžičiek.

Vláda urobila kľúčovú dohodu s bankami o posune splátok úverov.

"Prichádza druhá pomoc, ktorá je veľmi žiadaná a očakávaná. Konkrétna pomoc sa týka toho, aby žiaden človek neprišiel o strechu nad hlavou," povedal minister financií Eduard Heger.

"Odklad splátok úverov až do 9 mesiacov bude pre občanov, SZČO, malých a stredných firiem, "hovorí minister financií. 

Heger informoval, že celý proces prebehne jednoducho a elektronicky, bude postačovať vyplniť formulár. Ak si firmy alebo ľudia odložia splátky pre koronavírus, nebudú mať podľa ministra financií Hegera v registri žiadnu stigmu do budúcna. O odklad bankových splátok nebude treba žiadať hneď, ale kedykoľvek počas krízy.

"Zároveň v čo najkratšom čase predstavíme riešenie, aby sa bezkontaktné platby zvýšili z 20 na 50 eur, " hovorí Heger o treťom opatrení.

Sme pripravení pomôcť ekonomike a som rád, že sme s vládou našli tak rýchlo pragmatické riešenie. Pripravujeme ešte iné veci, toto bol len začiatok, povedal o dohode vlády s bankami šéf bankovej asociácie Alexander Resch.

Heger avizoval, že banka vyjde ústretovo s návrhom, klient si môže po diskusii s bankou upraviť návrh podľa svojich potrieb. "Všetci sme tu teraz na jednej lodi," povedal Matovič.

Donáška potravín pred vchod – ideálna alternatíva nákupov v čase koronavírusu

(pr) Koronavírus zastihol väčšinu obyvateľov nepripravených. Asi len málokto má v špajze rezervy jedla na dhšiu dobu dopredu. Či už ste si stihli urobiť zásoby ešte pred zavedením preventívnych opatrení alebo chodievate nakupovať aj teraz, donáška potravín priamo pred váš vchod predstavuje určite výraznú pomoc a zjednodušenie už i tak dosť zložitej situácie. Preto sme sa rozhodli pozrieť na to, kde všade si v týchto dňoch môžete v rámci Bratislavy a blízkeho okolia takúto donášku potravín objednať.

(nc)

Páčil sa vám článok?