Aprílové vydanie Nota Bene si ľudia v uliciach nekúpia, vyjde v e-forme

2.4.2020
Spevák david koller a poetka mirka ábelová predávali pouličný časopis! - Nota Bene2
Páčil sa vám článok?

Aprílové vydanie Nota Bene, ktoré pomáha ľuďom bez domova, si verejnosť v uliciach nekúpi. Dôvodom je situácia okolo pandémie nového koronavírusu. Predajcov však môže podporiť finančným darom prostredníctvom krízovej zbierky na webe pomahatjelahke.sk. Každý darca tak získa elektronické vydanie časopisu Nota Bene priamo do svojho mailu.

 Štatutárna zástupkyňa OZ Proti prúdu Sandra Pazman Tordová tvrdí, že predajcovia pouličných časopisov prežívajú ťažké chvíle. Ako tvrdí, ulice sú pre pandémiu nového koronavírusu prázdne, čoho následkom predajcom poklesol predaj na minimum a nedokážu sa už postarať o svoje živobytie. "Až 90 percent predajcov si vďaka predaju pouličného časopisu Nota Bene zabezpečuje bývanie. Bohužiaľ, v súčasnej situácii pouličný predaj časopisu nie je efektívny nástroj pomoci," uviedla.

Prvýkrát v histórii časopisu sa jeho vydavateľ rozhodol, že aprílové číslo časopisu vyjde len v elektronickej forme. "Najväčšiu pomoc momentálne vidíme v krízovej zbierke, ktorá predajcom pomáha prežiť a je naďalej potrebná. Ľudia môžu podporiť svojich predajcov na stránke www.pomahatjelahke.sk. Práve vďaka ich darom pomôžeme udržať predajcom bývanie, aby neskončili opäť na ulici a zabezpečíme im základné potreby na prežitie - potraviny, hygienické pomôcky a lieky," spresnila Pazman Tordová.

Zdroj:

​Každý darca, ktorý prispel na zbierku, dostane ako poďakovanie v elektronickej forme aktuálne aprílové Nota Bene s témou Stop panike. V novom čísle sa verejnosť dozvie aj to, ako situáciu okolo nového koronavírusu prežívajú predajcovia pouličných časopisov u nás a vo svete, či ako si doma vyrobiť dezinfekčný gél.

Všetky peniaze zo zbierky Pomahatjelahke.sk idú výhradne na pomoc predajcom, prioritne na udržanie si bývania. Vďaka zbierke už OZ Proti prúdu pomohlo zachrániť bývanie prvým 38 predajcom Nota Bene v Bratislave a rozdalo viac než 50 balíčkov potravinovej pomoci. V bývaní bude združenie podporovať aj ohrozených predajcov v ďalších regiónoch.

(TASR)

Páčil sa vám článok?