V nedeľu zostávajú predajne zatvorené, až na jednu výnimku

29.3.2020
0

Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Páčil sa vám článok?

Podľa opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré prijal ústredný krízový štáb pre pandémiu nového koronavírusu, ostávajú v nedeľu všetky predajne zatvorené

Zatvorené teda zostávajú predajne potravín, mäsa, chleba a pečiva, ovocia a zeleniny, predajne potravín pre dojčatá a malé deti i na osobitné lekárske účely. Rovnako aj predajne a výdajne zdravotníckych pomôcok, drogérie, predajne novín a tlačovín i predajne s krmivom pre zvieratá, teda predajne, ktoré mohli aj počas mimoriadnych opatrení predávať. Nariadený majú totiž sanitárny deň.

Výnimkou sú veterinárne ambulancie i takzvané pohotovostné lekárne, ktoré budú otvorené aj počas nedele. Vyplýva to z opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré prijal ústredný krízový štáb pre pandémiu nového koronavírusu.

"Ľudia musia mať dostupnosť k liekom v prípade nevyhnutnej potreby. Tieto lekárne zostávajú otvorené už túto nedeľu," povedal v sobotu (28. 3.) hlavný hygienik SRJán Mikas s tým, že sa po podnete rozhodli nechať otvorené v nedeľu aj veterinárne ambulancie. Tie podľa jeho slov nepredstavujú až také veľké riziko v prípade šírenia nového koronavírusu. Ostatné predajne, potraviny, drogéria či trafiky majú nedeľu určenú ako sanitárny deň.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?