Kultúra v karanténe: Zábavnú rozprávku o dievčatku menom Pippi číta cez sociálnu sieť každý večer herečka Zuzana Fialová

17.3.2020
Zuzana Fialová

Zdroj: instagram/zuzana_fialova_official

Páčil sa vám článok?

Opatrenia voči šíreniu nového koronavírusu sa výrazne dotkli aj hereckej branže. Herečka SND Zuzana Fialová tak každý deň číta zo svojej obývačky naživo cez sociálnu sieť deťom rozprávku o dievčatku menom Pippi - dlhá pančucha. K podobným aktivitám sa pridali aj iní umelci.

V týchto ťažších časoch nás spája aj spolupatričnosť a súdržnosť. Vaše deti určite poteší, ak nezabudnuteľnú rozprávku o dievčatku menom Pippi, ktoré býva samo vo Vile Vilôčke, prečíta herečka Slovenského národného divadla Zuzka Fialová.

Ako hovorí Zuzka, je to čítanie pre všetky deti, ich rodičov, ktorí sú s nimi sami, aj pre ostatných, ktorí si chcú oddýchnuť, keď prídu z práce, pre zdravotníkov, záchranárov, lekárov, pre kohokoľvek, kto to potrebuje a páči sa mu to. "Ja čítam, deti počúvajú a vy máte chvíľku pre seba. Tak je to dobre," hovorí herečka o svojej novej každodennej aktivite na svojom instagramovom profile. Zuzka číta už štvrtý deň vždy o 19:30h v pyžame v jej peknom byte. Kazdý jeden diel rozprávky, ktorú prerozpráva deťom na dobrú noc, je tak uložený na jej profile v story na 24 hodín.

"Najskôr som mala obrovskú trému, nie je to pre mňa bežná situácia, pustiť si takto niekoho "domov", ale ľudia mi poslali toľko spätnej väzby a správy, ako im to pomáha, tak si myslím, že to má zmysel, hlavne v týchto chvíľach, keď si ľudia navzájom pomáhajú," dodala na záver bratislavská herečka.

Rozprávky cez instagram sa rozhodla realizovať aj herečka a trojnásobná mama Kristína Tormová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

čítaním proti zošaleniu matiek.

Príspevok, ktorý zdieľa kristina tormova (@kristina.tormova),

Okrem nej aj iní umelci, ktorí nemôžu vystupovať, pretože im to aktuálna situácia nedovoľuje, sa rozhodli využiť potenciál sociálnych sietí a spríjemniť ľuďom dlhé chvíle doma či v karanténe. Včera naživo na svojej sociálnej sieti facebook zahrala skupina Malalata. Dnes svoj koncert z obývačky odohral spevák, gitarista a textár skupiny Saténové ruky Vlado Janček.

(nc)

https://www.instagram.com/p/B9rxwKsHb8v/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

O 5 minút budem čítat rozprávku pre Vaše deti. Ked si chcete oddychnut. Zapnite im moj lajf instagram. Mozno to niekomu pomoze. A oddnes kazdy vecer, kym bude treba. O 19 30..?

Páčil sa vám článok?