Ďalší zdravotníci v karanténe: Lekár, ktorý predtým operoval pacienta na Kramároch, má koronavírus

16.3.2020

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po pľúcnej klinike v Ružinove pribudla povinná domáca karanténa pre 27 zdravotníkov na Klinike úrazovej chirurgie v nemocnici Kramáre.

V hlavnom meste je aktuálne 27 potvrdených prípadov na COVID-19. Jedným z nich je aj lekár z Kliniky úrazovej chirurgie v nemocnici na Kramároch. Bratislavským novinám to potvrdila hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Lekár sa vrátil z pobytu v zahraničí a následne mu bol potvrdený koronavírus. "Môžeme potvrdiť, že na Klinike úrazovej chirurgie sa nachádzal lekár, ktorý sa vrátil z pobytu zo zahraničia a neskôr mu bol potvrdený COVID – 19. Hneď, ako sme sa dozvedeli o tejto mimoriadnej udalosti, sme prijali všetky bezpečnostné opatrenia, vedúce k ochrane zdravia personálu a pacientov, " informovala Eva Kliská.

Podľa jej slov situáciu konzultovali s regionálnym hygienikom, následne vyhlásili karanténne opatrenia pre 27 zdravotníckych pracovníkov a vykonali dezinfekciu kontaminovaných priestorov. Rovnako zrealizovali všetky opatrenia na Klinike úrazovej chirurgie na Kramároch pre zabezpečenie neodkladnej zdravotnej starostlivosti, ktorá je zabezpečená.

Hovorkyňa potvrdila, že lekár po návrate zo zahraničia a predtým, ako mal vyhodnotený pozitívny test, operoval pacienta.

"Je nám veľmi ľúto, že aj napriek opakovaným výzvam a niekoľkým príkazom, ktoré boli vydané v súvislosti s usmernením Hlavného hygienika SR a o ktorých bol personál Univerzitnej nemocnice Bratislava niekoľkokrát poučený sa konkrétny lekár zachoval maximálne nezodpovedne, nerešpektoval príkazy a nariadenia a ohrozil život a zdravie nášho personálu a pacientov. Voči konkrétnemu lekárovi, ale aj voči iným našim zamestnancom, ktorí sa v budúcnosti zachovajú nezodpovedne podobným spôsobom, vyvodíme zodpovednosť," spresnila Kliská.

(nc)

Páčil sa vám článok?