FOTO: Ulice Bratislavy spustli, zavládol pokoj a ticho

16.3.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V rámci boja proti šíreniu koronavírusu ľudia zobrali vážne výzvy, aby zbytočne neopúšťali svoje domovy, čo je určite to najlepšie, čo mohli urobiť. Môžete sa o tom presvedčiť i na fotografiách z dnešného dňa.

Kým ešte pred pár dňami boli ľudia s rúškami na tvárach skôr výnimkou, dnes je to už presne naopak. Ulice Bratislavy sa vyprázdnili a keď niekoho stretnete, jeho tvár kryje väčšinou rúško alebo aspoň nejaká jeho náhrada. Ako sme si všimli, platí to dokonca aj o vodičoch, ktorí sú uzavretí vo svojich autách.

Ako možno vidieť na fotografiách, takmer prázdne je aj inak veľmi rušné Trnavské mýto. Rovnako je to aj v podchode. Pár ľudí akurát smerovalo do lekárne. Otvorená bola i predajňa pečiva, no zívala prázdnotou.

Taktiež inak preplnené cesty sú úplne vzdušné. Málo ľudí stretnete okonca aj na Hlavnej stanici. Samozrejme, prispelo k tomu i obmedzenie premávky vlakov, no ľudia dnes naozaj necestujú, ak nemusia, Nie všetci však, ktorých sme videli, mali na tvárach rúška.

Taktiež v Petržalke bolo v uliciach i prírode oveľa menej ľudí ako obyčajne. Na obľúbenej hrádzi sme stretli bežcov i psíčkarov, ale všetci mali rúška.

FOTOGALÉRIA:

(ms, nc)

Páčil sa vám článok?