FOTO Vyskúšali sme: Kúpite dezinfekčný gél či antibakteriálne prípravky v susednom Rakúsku?

10.3.2020
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

V Bratislave je situácia s dezinfekciou žalostná, išli sme preto na nákup do susedného Rakúska, kam Bratislavčania na nákupy zavítajú často. Zaujímalo nás, či nájdeme prázdne regály aj v miestnych drogériach.

Prvou našou zastávkou bolo nákupné centrum K1 a K2 v Kittsee. V Bipe sme našli iba antibakteriálne spreje na povrchy, zásobu mali ešte celkom dostatočnú, po antibakteriálnych mydlách a géloch však nebolo ani stopy. Počas našej návštevy viacerí zákazníci hľadali práve tento typ aktuálne najžiadanejšieho, bohužiaľ, všade vypredaného tovaru z drogérie. Mali však, podobne ako my, smolu. "Mydlá sme doskladnili ráno a asi v priebehu 5 minút sme ich opäť vypredali, bolo to asi 50 kusov."

Podľa slov predavačky tak objednali ďalšie, ktoré im dodávateľ doručí až o dva dni. "Vo štvrtok nám príde dnešná objednávka, ktorá sa, predpokladám, opäť rýchlo vypredá," informovala nás predavačka. Čo sa týka gélov, tie dodávateľ naskladnené nemá, objednať sa tak nedajú. Dostali však informáciu, že im ich dodajú do obchodu približne do troch týždňov. Okrem toho nám predavačka odporučila antibakteriálne obrúsky, tie ešte vykúpiť ľudia nestihli.

​Nákupné centrum K1 Kittsee

Zdroj: mix.sk
Zdroj: nc

​Antibakteriálne obrúsky

Zdroj: nc

​Antibakteriálne prípravky na dezinfekciu povrchov

Zdroj: nc

​Vo vedľajšej drogérii sme nenašli žiadny antibakteriálny prípravok, či už na čistenie povrchov alebo osobnú hygienu. 

Zdroj: nc

Zdroj: nc

​Následne sme zašli aj do susedného Hainburgu, taktiež obľúbenej nákupnej lokality Bratislavčanov, konkrétne do nákupného centra Galleria Danubia Hainburg. Z dvoch dostupných drogérií sme boli čiastočne úspešní len v jednej, v tej istej značke ako v Kittsee. Našli sme tam antibakteriálny prípravok na povrchy, okrem toho však nič iné. Zamestnankyňa drogérie nám povedala, že ak im dezinfekcia bude doručená, pravdepodobne obmedzia nákup na jednu osobu. "V prvých fázach prepuknutia ochorenia v Rakúsku nakupovali ľudia šialené množstvá, jeden pán kúpil 40 kusov dezinfekčného gélu," prezradila nám predavačka.

​Nákupné centrum Galleria Danubia Hainburg

Zdroj: mojerakusko.sk
Zdroj: nc

Zdroj: nc

​V každej drogérii nás čakal takýto regál s vypredanými antibakteriálnymi mydlami

Zdroj: nc

​Náš "úlovok" dezinfekcie v nákupnom centre v Kittsee

(nc)

Páčil sa vám článok?