VIDEO Na hraniciach stále neprebiehali kontroly áut: Zisťovali sme dôvod

10.3.2020

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Včerajšie avizované kontroly hraničných priechodov so Slovenskom ešte nezačali. Ministerstvo ich plánuje spustiť dnes od 16-tej hodiny až do odvolania. Neskontrolujú však každého, prebiehať budú formou informačnej kampane dobrovoľníkmi.

Na včerajšom zasadnutí krízového štábu informovala ešte úradujúca ministerka vnútra Denisa Saková, že dnešným dňom bude pokračovať kontrola hraničných priechodov, ale už nielen medzi Rakúskom a Slovenskom, ale aj ďalšími okolitými krajinami. My sme sa boli pozrieť na oboch priechodoch s Rakúskom -Bratislava-Berg a Bratislava-Jarovce, ako to tam vyzerá.

Na hraniciach sa však stále nič nedeje, na priechode Bratislava-Jarovce nákladné aj osobné autá prechádzali v oboch smeroch bez akejkoľvek kontroly. Na bratislavskej strane hraníc sme nestretli ani jedného policajta, nachádzali sa tam iba zamestnanci Národnej diaľničnej spoločnosti. Dvaja príslušníci rakúskej hraničnej polície sa nachádzali smeron von z Bratislavy, situáciu iba monitorovali.  

Zdroj: nc

Na rakúskej strane hraníc situáciu monitorovali dvaja príslušníci hraničnej polície

Zdroj: nc

​Na dverách vstupu predajného miesta Národnej diaľničnej spoločnosti nájdete oznam, ako predchádzať nákaze

Zdroj: nc

Takto to vyzeralo dnes o 12-tej hodine na hraničnom priechode Bratislava-Jarovce

Podobná situácia bola aj na priechode Bratislava-Berg, autá prechádzali plynule, bez nutnosti spomaliť či zastaviť vozidlo.

Hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov nás informoval, že kontroly začnú dnes (utorok 10.3.) o 16-tej hodine a budú prebiehať iba smerom vstupu na Slovensko, kontrolovať budú do polnoci. "Autá budú na hraniciach spomaľovať a dobrovoľníci budú vodičov informovať prostredníctvom informačnej kampane zameranej na šírenie hrozby koronavírusu aj prostredníctvom informačných letákov, " spresnil hovorca Petar Lazarov.

Ako ďalej dodal Lazarov, kontrola bude prebiehať iba formou informačnej kampane, čo sa týka iných opatrení, ako napríklad meranie telesnej teploty, ktoré zaviedli na bratislavskom letisku, tie na hraniciach zatiaľ zaviesť neplánujú. Kontroly na všetkých hraniciach s našou krajinou budú pokračovať od zajtra rána 6:00h do polnoci, každý ďalší deň až do odvolania.

 "Kontroly na slovenských letiskách sú naďalej v platnosti. Pasažierom merajú teplotu a informujú ich o možných rizikách," informuje ministerka vnútra Denisa Saková.

(nc)

Páčil sa vám článok?