Rodina v Rakúsku s koronavírusom bola počas nakazenia aj na Slovensku

7.3.2020

Zdroj: FCP-SK

Páčil sa vám článok?

Štvorčlenná rodina, ktorá je nakazená novým koronavírusom a nachádza sa v karanténe v Rakúsku, sa počas nakazenia nachádzala aj na území Slovenskej republiky.

Potvrdil to riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Juraj Tomaga. Ako doplnil, situácia sa rieši komplexne.

"Prípad nakazenia u štvorčlennej slovenskej rodiny v Rakúsku môžeme potvrdiť," uviedol Tomaga. Rodina zo Slovenska sa podľa rakúskej webovej stránky verejnoprávneho rozhlasu a televízie (ORF) momentálne nachádza v karanténe vo svojej chate pri Neziderskom jazere v spolkovej krajine Burgenland, kde bola na dovolenke.

„Matka bola pred časom na medzinárodnom kongrese v USA. V deň návratu vykazovala prvé príznaky a potom ju informovali, že sa na kongrese preukázateľne dostala do kontaktu s pacientom s chorobou COVID-19,“ informovala Brigitte Novoselová z rakúskeho krízového štábu

Na Slovensku sú doteraz známe tri pozitívne výsledky na nový koronavírus. Hlavný hygienik SR Ján Mikas uviedol, že 339 vzoriek je negatívnych.

(TASR, ms) 

Páčil sa vám článok?