Čo sa týka dievčat - vo svete sme prerazili

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Je čas pohovoriť si o dievčatách. Chlapci z Dunajskej ulice mali odjakživa vkus a potrpeli si na sošné krásavice - aj keď treba priznať, že si ich neudržali. Dievčatá sa nám rozkotúľali po celej zemeguli! To však nehovorím len o dievčatách z Dunajskej ulice.

Bratislavčanky vôbec šíria slávu nášho mesta od pólu k pólu. To si náš rodák uvedomí hlavne okolo Nového roku, keď sa v poštových schránkach hromadia novoročenky od našich čučoriedok roztrúsených po svete. Môžem vám povedať, že - čo sa týka dievčat - vo svete sme víťazne prerazili! Pozdravujem Vás Eleny a Teodóry, z tej duše pozdravujem Vás... (menujem ich preto, že nás čítajú aj v Kanade a v Juhoafrickej republike).

Ako dlhoročný odborník na čučoriedky vyhlasujem úprimne, že najhustejší výskyt pekných dievčat na meter štvorcový bol za nášho chlapčenstva jednak na Jakubovom námestí a jednak na Heydukovej ulici. Sem-tam sa objavili neodolateľné proporcie aj na Tehelnom poli a na Patrónke, ale najhustejší výskyt bezvadných kočiek bol na Jakubáku! Elena, ktorá je teraz v Južnej Afrike, mala kamarátku Angelu. Vždy, keď kráčali po našej ulici - celá chlapčenská časť ulice spozornela. Pamätám sa, že raz som sa za nimi díval tak dlho, až som vrazil do plynovej lampy a natĺkol si čelo.

Pálili sme za dievčatami v každom počasí. Keď mrzlo, boli sme s nimi na korčuliach (na Dunajskej ulici bolo velikánske - večer vysvietené - klzisko). Držali sme sa za ruky a celí šťastní sme jazdili dokola až do úplného omámenia. Keď bolo leto, snažili sme sa baby zatiahnuť do Horského parku alebo do Petržalky - ale dievčatá sa nedali! Boli sme malí a „rybník nám vypaľovali“ vysokoškoláci, ktorých sme úprimne nenávideli. Najviac mi liezol na nervy jeden drzúň, ktorý vozil Evu na mojom bicykli! Sedela mu na štangli a ten votrelec s ňou chodil až po Kuchajdu a späť.

Rozpŕchli sa nám krasotinky do sveta! Správali sme sa príliš ľahtikársky a ony si našli biznismanov. Božena to dotiahla až na Brodway, Katka je milionárka v Tadžikistane. Občas pošlú do Bratislavy na prázdniny svoje dcéry a vnučky. Sú také krásne, ako bývali ich mamy. Zopár sa ich tu aj privydalo, takže kolobeh krásavíc v prírode sa nekončí...Učia na našich školách angličtinu a nevychádzajú z údivu, ako je v našej Bratislave útulne, krásne a lacno. Akurát Elenu z Juhoafrickej republiky minule načapal revízor v autobuse do Karlovej Vsi bez lístka a pohádali sa. Ona preletela z Durbanu cez Istanbul až do Viedne, potom z Viedne šla autobusom do Bratislavy - všade s riadnou letenkou a cestovným lístkom - akurát do Karlovej Vsi cestovala zadarmo. No všetko dobre dopadlo. Vysvitlo, že nové cestovné lístky v novom tisícročí ešte nedošli do predaja. Hlavná vec, že Elenka z Južnej Afriky prišla do Karlovej Vsi. Mama ju už čakala.

Július Satinský

Páčil sa vám článok?