FOTO: Pozrite sa, aké vozidlá DPB vypravil do bratislavských ulíc v rámci osláv vzniku MHD...

27.8.2020

Zdroj: FB P.M.

Páčil sa vám článok?

Mestská hromadná doprava oslavuje 125 rokov od jazdy prvej električky po Bratislave a pri tej príležitosti boli do ulíc vypravené aj tri špeciálne linky, na ktorých zabezpečovali prepravu historické vozidlá - v niektorých prípadoch doslova veteráni...

Už sme vás informovali o tom, že dnes (štvrtok 27. augusta) boli do bratislavských ulíc vypravené okrem pravidelných liniek aj tri špeciálne. Prvou bola Električková linka A, ktorá premávala na trati od historickej budovy SND cez Námestie SNP na Obchodnú, potom na Hlavnú stanicu a cez Obchodnú tunel, nábrežie a Mostovú pred SND na Hviezdoslavovo námestie.

Zdroj: FB P.M.

​V historickom centre ste dnes mohli vidieť jazdiť aj historickú električku...

Trolejbusová linka H premávala z Búdkovej na Hrad cez Hodžovo námestie a ulicu 29. augusta k Nemocnici sv. Michala na bývalej konečnej Rajská, ktorá je v pešej dostupnosti  Námestia Nežnej revolúcie) a späť. 

Zdroj: FB P.M.

​Trolejbus vyráža cez Rajskú smerom na bratislavský Hrad...

Autobusová linka M mala konečnú na zastávke električiek oproti historickej budove SND a jej trasa bola: Námestie SNP – Štefánikova – Hlavná stanica – Šancová – Račianske mýto – Legionárska – Dostojevského rad – nábrežie – Mostová – SND.

Zdroj: FB P.M.

Na Štefánikovej sa objavil aj tento autobusový veterán - starček:

Zdroj: FB P.M.

​Na Námestí SNP ste mohli pre zmenu nastúpiť aj do úplne nového modelu autobusu:

Zdroj: FB P.M.

​O ich nasadení do prevádzky sme písali tu:

​(ars)

Páčil sa vám článok?