NÁZOR: Zo železničnej stanice v Petržalke je problém trafiť smerom do centra

20.8.2017

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Do redakcie nám prišlo upozornenie od obyvateľa Petržalky Pavla Čeryho, ktorý si všimol, že nielen zahraniční návštevníci hlavného mesta, ale aj mnohí Slováci majú problém na Panónskej kúsok od železničnej stanice, aby nastúpili na autobus idúci smerom do centra. Prinášame jeho poznámku v celej verzii...

Cestujúci, ktorí používajú autobusové linky z mesta, ale i do mesta, ktoré premávajú po Panónskej ceste, sa stretávajú osobitne s pohybom na autobusovej zastávke Železničná stanica Petržalka. Je to zastávka, ktorá by mala byť mať osobitný zreteľ kompetentných. Prečo? Stáva sa isto miestom, ktorú cestujúci prichádzajúci z Rakúska (ale nielen Rakúšania, aj obyvatelia SR) využívajú na prestup do centra alebo z centra nášho hlavného mesta.

Mnohí robí ťažkosti, ktorým smerom sa vybrať na železničnú stanicu alebo z nej smerom do centra Bratislavy. Naša "jazyková" pripravenosť je taká, aká je a odpovedať hlavne cudzincom je mnohokrát nad naše sily. Stálo by za úvahu zaoberať sa tým, ako zlepšiť orientáciu na tomto exponovanom mieste.

S úctou a pozdravom

MVDr, Pavol Čéry

(ars, ilustračné foto: google maps)

Páčil sa vám článok?