Prístavnú ulicu rozšíria do konca júna

16.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Rozširovanie asi 750 metrov dlhého úseku Prístavnej ulice o dva jazdné pruhy bude dokončené do konca júna tohto roka. Momentálne je ulica v úseku pri areáli spoločnosti Ryba čiastočne uzatvorená.

Ako nám povedal Ladislav Csáder zo spoločnosti Metro Bratislava, ktorá je investorom tejto stavby, dosiaľ boli preložené káblové oznamovacie,  energetické vedenia a plynové vedenie, ktoré boli v kolízii s vozovkou budúcej rozšírenej komunikácie. „Ukončujú sa práce na novej dažďovej kanalizácii a na novo budovanom vodovode, ktorý je investíciou Bratislavskej vodárenskej spoločnosti,“ uviedol. „Dažďovú kanalizáciu a vodovod ostáva dokončiť na konci úseku pri križovatke s Plynárenskou ulicou. Tieto práce, vrátane priečnych vodovodných prípojok cez existujúcu komunikáciu, by mali byť hotové do konca mája.“

Ako dodal, do konca apríla sa podarilo uskutočniť náročnú výmenu podložia budúcej rozšírenej komunikácie. V celej dĺžke trasy tvorili podložie nevhodné neúnosné materiály, jednak ílovité usadeniny Dunaja, jednak  mohutné navážky veľmi heterogénneho zloženia, ktoré vznikli v minulosti navážaním odpadového materiálu z blízkych priemyselných závodov. Podľa L. Csádera bolo nevyhnuté odstrániť navážky rôznej stavebnej sute, škvary, rašeliny a veľké množstvo pochovaných zvyškov železobetónových  skeletov.

„Teraz sa budujú konštrukčné vrstvy novej vozovky a koncom mája sa má začať kladenie živičných vrstiev,“ konštatoval. „V trase budúceho deliaceho pásu vozovky sú už osadené stĺpy nového verejného osvetlenia. Do polovice júna majú byť vybudované dve nové autobusové zastávky MHD. Stavebné práce na Prístavnej ulici by mali byť hotové do konca júna. Dovtedy treba stihnúť dokončenie verejného osvetlenia, inštaláciu cestnej svetelnej signalizácie na križovatke s Plynárenskou ulicou, položenie všetkých živičných vrstiev, osadenie zvislého dopravného značenia a vyznačenie vodorovného dopravného značenia.“

Podľa L. Csádera by komunikácia mala byť skolaudovaná a daná do užívania začiatkom júla. Po presmerovaní dopravy na novú vozovku plánuje bratislavský magistrát začať opravu existujúcej vozovky.

(juh)
Páčil sa vám článok?