Na Námestí slobody pribudnú parkovacie miesta

7.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Námestí slobody pribudne už onedlho dvadsaťpäť nových parkovacích miest. Magistrát ich dal urobiť v spodnej časti námestia medzi stromami. Z doteraz neorganizovaného parkovania na chodníku vznikne povolené šikmé státie.

Podľa vedúceho oddelenia dopravného plánovania magistrátu Vladimíra Mikuša chcelo mesto novými parkovacími miestami predísť nepovolenému a neprehľadnému parkovaniu v tejto lokalite. Celá oblasť spodnej časti námestia sa podľa neho skultúrni a prispôsobí na možnosť šikmého organizovaného parkovania. Pôdu medzi stromami spevnia a okolo chodníka, kde zvykli parkovať nedisciplinovaní vodiči, osadia stĺpiky. Fyzicky by sa tam autá už nemali podľa neho dostať - a ani blízko k fontáne. V. Mikuš dodal, že o spoplatnení nových parkovacích plôch sa neuvažuje, do budúcnosti sa to však nedá vylúčiť.

S dopravnými obmedzeniami musia kvôli výstavbe nových parkovísk rátať vodiči do 8. mája. Na Námestí slobody je premávka preto jednosmerná v časti od Ulice Imricha Karvaša po Kollárovo námestie v smere von z mesta. Obchádzková trasa môže viesť po odbočení z Mýtnej ulice na Štefanovičovu a horný úsek Námestia slobody späť na Kollárovo námestie, resp. cez Banskobystrickú ulicu na Námestí 1. mája a Hodžovo námestie.

(rob)
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?