Semafory na Tichej ulici sú zle nastavené

2.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Neviem, koho osloviť s touto situáciou. Ide o semafory v Mlynskej doline. Chápem, že tento úsek bol miestom častých dopravných nehôd a nepomohla ani STOPKA pred STV pre prichádzajúcich od Lafranconi, ktorí odbočovali vľavo na Mlynskú dolinu.

Spustenie semaforov mi pripomína situáciu pred Botanickou záhradou. Tamtie semafory museli byť pre veľké zápchy vyradené z prevádzky. Výstavba križovatky však stála určite nemalé peniaze. Tak ako tá pri Riviére, ktorá sa postavila azda iba kvôli otočke duobusov. A vraj kvôli električkám, ktoré boli zdržané, keď sa im na priecestie postavilo auto, odbočujúce na Devínsku cestu. A teraz električka nemusí stáť na červenú? Žiadnu prednostnú jazdu zabezpečenú nejakým elektronickým zariadením nemá. Jedine, že by nefungovalo. Bežným šoférom toto opatrenie však spôsobuje na Botanickej zápchy, najmä poobede od Lafranconi po Riviéru.

No späť k problému. V Mlynskej doline vzniká dopravný chaos pre šoférov prichádzajúcich z Tichej ulice, keď sa stojí v zápche aj 20 minút (možno i viac). Problém spôsobuje zlé nastavenie semaforov. Najprv naskočí zelená autám prichádzajúcim od Lafranconi, ktorí odbočujú vľavo na Mlynskú dolinu. Tí tento krátky medziúsek (po ďalší semafor) úplne upchajú. Následne naskočí zelená tým, ktorí prichádzajú z Tichej, resp. Slávičieho údolia. Nemá sa kam v križovatke posunúť. Úsek sa uvoľní až vtedy, keď je už v Slávičom zas červená.

Neviem, či zlé nastavenie semaforov je úmyselné, pretože som čítal, že obyvatelia týchto jednosmeriek (Tichá, Slávičie) sú nespokojní s nadmernou dopravou. Viem si však predstaviť úmysel, že tadiaľto prechádzajúcich šoférov to má „odnaučiť“ využívať tento úsek. Na druhej strane sa do zápch dostávajú práve obyvatelia týchto ulíc.

Áno, aj mne prekáža, keď mi pred domom „často jazdia “ autá, ale to je údel Bratislavy, a trpí tým každá štvrť, či „obyčajná“ alebo „luxusná“. Vari nikto nechce od tých, ktorí bývajú v Karlovke, v Mlynskej doline, aby to obchádzali dokola popri Novom moste, po Staromestskej, Mierovom námestí, ak sa potrebujú dostať na Mudroňovu, Palisády a okolie. Žijeme v meste a kúpou luxusného domu si nikto nedokáže zaručiť ticho a pokoj. Ja mám tiež hluk na ulici, a mňa nikto nerieši. No, inými slovami, bolo by fajn, keby sa niekto postaral o nastavenie semaforov, veď to azda nie je len o tom, že sa to spustí a nikto sa o nič nestará.

Dano Klbik, Bratislava
Páčil sa vám článok?