Tento rok by už kruhový objazd mal stáť

29.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dlhoročné problémy motoristov vo Vrakuni najmä pri prechode križovatkou ulíc Dvojkrížna - Ráztočná - Hradská by mal zmierniť kruhový objazd, ktorý by malo hlavné mesto postaviť tento rok.

O osud výstavby objazdu sme zaujímali na podnet nášho čitateľa Heinricha Poláka, ktorý nám napísal, že z plánovaného začiatku výstavby v novembri minulého roka sa zatiaľ posunul len plot futbalového ihriska.

Riaditeľka sekcie dopravy a cestného hospodárstva magistrátu Tatiana Kratochvílová nám potvrdila, že magistrát tu výstavbu okružnej križovatky skutočne pripravuje a prípravné práce sa začali minulý rok. Ak stavebné povolenie podľa nej nadobudne právoplatnosť v apríli, s výstavbou sa môže začať v máji. Náklady na výstavbu budú 50 miliónov korún, zohľadňujú aj preloženie inžinierskych sietí a rekonštrukcie mosta cez Malý Dunaj. V prípade nedostatku peňazí bude prioritou stavba kruhového objazdu v tomto roku. „Práve toto považujeme vzhľadom na bezpečnosť cestnej premávky za najdôležitejšie,“ dodala T. Kratochvílová.

O plánoch na výstavbu objazdu, ktorý by mal čiastočne vyriešiť bezpečnosť premávky na križovatke ulíc Ráztočná, ktorá sa v posledných rokoch enormne zahusťuje a spomaľuje pohyb vozidiel, sme písali v októbri 2006. Neďaleko križovatky vzniknú lávky pre peších na obidvoch stranách mosta cez Malý Dunaj. Na voľnom trojuholníkovom priestranstve pribudne parkovisko a nová zeleň.

Podľa názoru nášho čitateľa však kruhový objazd kritickú situáciu najmä na Hradskej ulici nevyrieši. Zlepšenie by podľa neho nastalo vybudovaním obchvatu Vrakune z Mosta pri Bratislave cez Malý Dunaj popri čistiarni odpadových vôd a letisku, s vyústením pod diaľnicu na Galvaniho ulici. Toto riešenie by podľa H. Poláka rapídne zlepšilo plynulosť premávky na Hradskej ulici.

(rob)
Páčil sa vám článok?