Opravy na Moste Lafranconi potrvajú do 5. apríla

20.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Doprava na diaľnici D2 na Moste Lafranconi je od 17. marca obmedzená pre výmenu mostného záveru. Vodiči sú preto nasmerovaní do jedného jazdného pruhu.

Opatrenia majú trvať do štvrtka 5. apríla a premávka je čiastočne obmedzená v smere z Petržalky do Mlynskej doliny. Pravý jazdný pruh bude v rámci prvej etapy opravy odstavený do pondelka 26. marca v čase od 8.00 do 18.00 h.

Druhá etapa opráv na Moste Lafranconi sa začína od utorka 27. marca uzatvorením ľavého jazdného pruhu. Obmedzenie potrvá do štvrtka 5. apríla, denne od 8.00 do 18.00 h.

Podľa Jána Lukáča z Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá Most Lafranconi spravuje, práce na moste robí spoločnosť Aqua-vita. Mostný záver je spojenie cesty s pilierom mosta. Opravy sa robia v závislosti od jeho opotrebovania. Podľa J. Lukáča sa zápchy počas opravy neočakávajú, pretože počas čiastočnej uzávierky diaľnice bude premávka v tomto úseku presmerovaná vždy do jedného jazdného pruhu.

Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie. Obmedzenia na moste v smere do Petržalky sa začali 17. marca.

Most Lafranconi začali stavať v roku 1985 a dokončený bol v roku 1991 a otvorili ho v roku 1992. Je súčasťou diaľničného obchvatu mesta podobne ako Prístavný most. Spolu s estakádami meria 1134 metrov a jeho význam má vzrásť po dokončení diaľničného úseku D2 Lamačská cesta - Staré Grunty spolu s otvorením tunela Sitina. Ide o betónový most, po ktorom môže denne prejsť 41 000 vozidiel. Štvorprúdová vozovka je 30 metrov široká a v dutej konštrukcii vedie vodovodné a plynové potrubie.

(rob)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?