S rozšírením Lamačskej cesty sa zatiaľ neráta

8.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na úseku Lamačskej cesty od križovatky s Ulicou Janka Alexyho po križovatku s Harmincovou ulicou by sa onedlho malo jazdiť obojsmerne. Tento starší úsek cesty by mal zatiaľ zostať bez stavebných a dopravných zmien.

Podľa názoru niektorých našich čitateľov sa v úseku spojnice medzi starým a novým úsekom Lamačskej cesty vytvára lievik, ktorý nie je z hľadiska cestnej premávky bezpečný. Navyše starý úsek Lamačskej cesty je nespevnený a nemá vybudovaný chodník.

Riaditeľka sekcie dopravy a cestného hospodárstva magistrátu Tatiana Kratochvílová nás informovala, že podnet na vybudovanie aspoň jedného chodníka je dobrý a magistrát sa ním bude zaoberať. Komunikácia na Lamačskej ceste, v úseku od Janka Alexyho po nový úsek cesty súvisiaci s budovaním tunela Sitiny, je podľa nej z hľadiska stavebno-technických parametrov v poriadku. Dodala, že územný plán tu v budúcnosti ráta s výstavbou štvorprúdovej vozovky.

Novú časť Lamačskej cesty, ktorá súvisí s budovaním tunela, otvorili na jeseň minulého roku. V smere z centra sa vozovka dvíha a pokračuje estakádou na Harmincovu ulicu. Dvojprúdová asfaltová cesta pokračuje aj smerom na Lamač, Záhorskú Bystricu a zatiaľ nedokončený most na Rázsochy.

V opačnom smere je na starom a novom úseku cesty od križovatky s Ulicou Janka Alexyho povolený obojsmerný vjazd len pre prostriedky hromadnej dopravy a vozidlá stavby. Dopravný podnik od 3. marca obnovil na tomto úseku premávku autobusových liniek číslo 38 a 63 na základe rozhodnutia Krajského úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave. Ten vydal 28. februára rozhodnutie o predčasnom užívaní nového úseku cesty v smere do hypermarketu Tesco pre MHD a vozidlá stavby.

Podľa špecialistky pre vonkajšie vzťahy skupiny Skanska v SR Magdalény Dobišovej tento úsek Lamačskej cesty nemôže byť zatiaľ sprejazdnený aj pre osobnú automobilovú dopravu, pretože sa tu stále pracuje na výstavbe chodníkov, obrubníkov a robia sa drobné ukončovacie práce. Dodala, že podobne ako tunel Sitina bude aj tento úsek sprístupnený motoristickej verejnosti v druhej polovici júna 2007.

(rob)
Páčil sa vám článok?