Cyklochodník popri Malom Dunaji dokončia do leta

7.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dopyt po cyklistických trasách v Bratislave je vyšší než ich počet a dĺžka. Tento rok však pribudne viacero úsekov. Jeden z nich má viac než len lokálny význam.

Ide o úsek cyklistického chodníka popri Malom Dunaji. Ako nám píšu naši čitatelia, vlani sa časť z neho medzi Popradskou a Slovnaftskou ulicou začala používať, zostal však nebezpečný prechod cez frekventovanú Slovnaftskú ulicu a úsek za ním je len oraniskom.

Malo by to tak byť už len pár mesiacov. Ako nás informovala Dana Zálešáková, námestníčka riaditeľa mestského podniku Generálny investor Bratislavy (GIB), vo výstavbe cyklotrasy sa bude pokračovať, len čo to počasie a vybavovanie stavebnej dokumentácie dovolia: „Chceme dokončiť druhú etapu až k Dunaju, zostáva tam ešte asi jeden a pol kilometra cestičky. Máme súhlas s tým, že rozostavané stavby môžu pokračovať.“ Podľa jej slov sa predpokladá, že práce si vyžiadajú ešte asi šesť miliónov korún.

Paradoxne cyklistom nahráva to, na čo najviac hrešia - rozostavanosť cyklotrasy. O to viac ich asi potešia slová D. Zálešákovej, že stavba by mala byť hotová do leta.

(gub)
Páčil sa vám článok?