Nový úsek Lamačskej cesty otvorili len pre MHD

1.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po novom úseku Lamačskej cesty ktorý bol v smere od Lamača do centra uzatvorený, môžu od stredy popoludnia jazdiť vozidlá mestskej hromadnej dopravy a vozidlá stavby.

Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave povolil 28. februára od 12.30 h jazdu vozidlám hromadnej dopravy a stavby po novom úseku Lamačskej cesty v smere do centra.

Cestu dal do predčasného užívania na základe žiadosti investora Národnej diaľničnej spoločnosti potom, ako sa spoločnosti Skanska podarilo osadiť potrebné dopravné značenie v súlade s platným určením a boli splnené aj ostatné podmienky.

Na  neskolaudovanom novom úseku určitý čas už premávali prostriedky MHD, no dopravný podnik ich 11. januára z tejto trasy stiahol. Zanikla tým obsluha zastávky Tesco Lamač, pretože spoje číslo 38  a 63 museli pred Železničnou stanicou Lamač odbočiť na diaľnicu, ktorej vyústenie na Lamačskej ceste už neumožňuje odbočenie do hypermarketu.

Na obojsmerné sprístupnenie celej Lamačskej cesty aj pre osobnú automobilovú dopravu čakajú motoristi z Dúbravky, Lamača, Devínskej Novej Vsi, ale aj Záhoria už dlho. Termín otvorenia zatiaľ nie je známy.

(rob)

Páčil sa vám článok?