Vydávanie parkovacích povolení zastavili

1.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Vrakune Ladislav Fatura sa chce intenzívne venovať aj parkovaniu v tejto mestskej časti. Kvôli riešeniu nedostatku miest vydávanie nových povolení na vyhradené parkovanie v súčasnosti pozastavil.

Problémy s parkovaním trápia mnohých Vrakunčanov. Čitateľ František Kramárik nám napísal, že informácie starostu, ktoré uviedol v čísle 6 Bratislavských novín, nezodpovedajú skutočnosti. Vrakunský starosta L. Fatura informoval, že platené parkovacie miesta na každej ulici jednotlivého sídliska sa môžu vydávať len do 30% kapacity parkovacích miest.

„S tým by som si dovolil nesúhlasiť, pretože pred bytovými domami na Poľnohospodárskej ulici č. 49 a 51 je 48 parkovacích miest, z toho je 20 platených a 3 miesta sú rezervované pre telesne postihnutých,“ uviedol čitateľ a dodal, že táto nezrovnalosť by mala byť napravená, aby bola splnená uvedená podmienka hovoriaca o 30 percentách.

Starosta Ladislav Fatura tvrdí, že o probléme parkovania chce diskutovať aj s občanmi, ktorí sú citliví na ukrajovanie z existujúcej zelene, a preto sa mestská časť touto cestou bude uberať len vo výnimočných prípadoch. Riešením nie je podľa neho ani budovanie finančne náročných parkovacích domov, ktoré by mohli zostať prázdne a boli by to vyhodené peniaze.

Zopakoval, že vo Vrakuni platí, že podiel vyhradených parkovacích miest by nemal prekročiť 30 percent z ich celkového počtu. Pripustil, že v niektorých uliciach nie je tento limit dodržaný, no je to podľa neho tým, že povolenia na parkovanie boli vydané v predchádzajúcom období.

(rob)
Páčil sa vám článok?