Na Ševčenkovej ulici budú prísnejšie kontroly

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hoci Ševčenkova ulica v Petržalke nie je hlavným ťahom, frekvencia pohybu áut je tu rovnako veľká. Okrem daňového úradu a centrály káblovej televízie sú tu ďalšie inštitúcie a úrady s množstvom návštevníkov.

Obyvateľov okolitých ulíc dosť zaťažuje hustá frekvencia vozidiel, ako sa však sťažujú, viac ich trápi bezohľadnosť vodičov, ktorí tu jazdia neprimerane rýchlo. Napríklad čitateľ Karol Mišovic poukazuje na to, že táto ulica je jediným prechodom na rovnomennú zástavku hromadnej dopravy a na Železničnú stanicu Petržalka.

Vodiči ohrozujú a obmedzujú chodcov a najmä malé deti, keď sa ráno náhlia do školy. V čase uzávierok daňových priznaní v marci je podľa neho situácia priam neznesiteľná, bežne cez rok v stránkové dni len kritická. Pýta sa, či by sa problém nedal vyriešiť inštaláciou spomaľovačov, podobne ako na susednej Belinského ulici, kde to funguje veľmi dobre.

Riaditeľka dopravného inšpektorátu v Petržalke Dagmar Cifrová pre Bratislavské noviny uviedla, že o umiestňovaní retardérov rozhoduje správca komunikácie, ktorým je v tomto prípade mestská časť. Dopravná polícia je len odborným konzultantom. Uviedla, že napriek sťaženým podmienkam, ktoré vyplývajú z preplnenosti ulice, sa policajti budú disciplíne vodičov na Ševčenkovej viac venovať.

Hovorca petržalského starostu Ľubomír Andrassy sa vyjadril, že „zaistenie čo najväčšej bezpečnosti chodcov, zvlášť detí, je pre miestny úrad principiálnou otázkou.“ Ďalej uviedol, že v súčasnosti samospráva sleduje situáciu na Ševčenkovej ulici a v prípade väčšieho množstva podnetov od občanov tejto lokality budú o osadení ďalších umelých dopravných prahov rokovať sa magistrátom a okresným dopravným inšpektorátom. „Okrem toho požiadame dopravnú políciu o častejšie radarové kontroly v súvislosti s dodržiavaním rýchlosti v zóne s obmedzenou rýchlosťou 30 km/h.,“ uzavrel petržalský hovorca.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?