Počasie výrazne neskráti stavbu Prístavnej ulice

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Práce na rozšírení Prístavnej ulice vďaka priaznivému počasiu môžu pokračovať napriek tomu, že podľa kalendára by sme práve mali prežívať najtuhšiu zimu, ale neznamená to, že bude ukončená skôr.

Ako nás informoval Ladislav Csáder, generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Metro Bratislava, práce na stavbe pokračujú zatiaľ bez prerušenia. „Vzhľadom na relatívne priaznivé počasie bolo možné realizovať prekládky káblov a hotová je aj časť kanalizácie a vodovodu,“ povedal nám. „V súčasnosti práce na týchto objektoch pokračujú.“ Ako ďalej konštatoval, v zásade pri stavbe ciest platí, že práce s cementom a živicami, ktoré si kladenie jednotlivých vrstiev vozovky vyžaduje, sa začínajú robiť len vtedy, ak je istota, že v priebehu najbližších dvoch týždňov nebude mrznúť. „Toho sa držíme aj my,“ dodal.

Podľa L. Csádera stavba nezasahuje do existujúceho protipovodňového múrika, ktorý sa plynulo napája na hrádzu vybudovanú v rámci stavby Mosta Apollo. Protipovodňové opatrenia v úseku Prístavnej ulice sú samostatnou investíciou Slovenského vodohospodárskeho podniku, kde sa v súčasnosti robia projekčné práce a s realizáciou sa počíta najskôr v druhom polroku 2007. Projekčne sú obe stavby koordinované.

Zaujímali sme sa, či bude Prístavná ulica dokončená skôr, ako predpokladali pôvodné plány. „Objem a dĺžka prác na realizácii konštrukčných vrstiev vozovky bude záležať okrem iného na rozsahu nutných výmen neúnosného podložia, zisteného statickými a dynamickými skúškami,“ uviedol L. Csáder. „Využívaním priaznivého počasia si vytvárame časovú rezervu, ktorá je pri každej stavbe potrebná. Súčasný náskok preto ešte nemusí znamenať ukončenie stavby vo výrazne kratšom termíne.“

(juh)
Páčil sa vám článok?