Chystajú sa zmeny na križovatkách

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ešte pred začiatkom letnej turistickej sezóny sa v Bratislave uskutoční významná reorganizácia dopravy, ktorá má prispieť k zvýšeniu prejazdnosti centrom mesta. Najvýznamnejšou zmenou prejde križovatka na Račianskom mýte, ktorá patrí k najzaťaženejším dopravným uzlom v Bratislave. Jej prejazdnosť by sa po zrealizovaní úprav mala zvýšiť o 350 áut za hodinu.

Podľa pripravovanej reorganizácie sa zruší možnosť odbočenia doľava zo Šancovej ulice na Mýtnu a z Račianskej smerom na Trnavské mýto. Ďalšou križovatkou, ktorá prejde zmenou, je križovatka pri Zváračskom ústave, kde smerom z Rače vzniknú dva odbočovacie pruhy doľava na Jarošovu ulicu, čo by malo zrýchliť dopravu najmä v rannej špičke. Upravený bude aj dopravný režim na križovatke ulíc Krížna a Legionárska, kde bude zrušená možnosť odbočenia vľavo v smere z centra na Legionársku ulicu.

Námestník primátora pre dopravu a cestný rozvoj Jaroslav Jelšík považuje za výhodu takéhoto riešenia jeho finančnú nenáročnosť. Zmena dopravy si nevyžiada väčšie stavebno-technické úpravy, stačí spraviť len nové zvislé a vodorovné značenie. Podľa neho budú úpravy, realizované od 20. júna do 5. júla, znamenať revolučnú zmenu v prejazdnosti Bratislavou. Riaditeľ divízie cestnej dopravnej techniky spoločnosti Siemens Emanuel Petrík však v tejto súvislosti upozorňuje, že absolútnu prejazdnosť Bratislavou zabezpečí až vybudovanie diaľničného obchvatu Senecká - Petržalka.

(brn)

Páčil sa vám článok?