Parkoviská na Železnej sa využívajú

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pracovníci Mestského parkovacieho systému zorganizovali dopravný prieskum na Železnej studienke s cieľom zistiť, ako návštevníci využívajú vybudované parkoviská, ktorých kapacita je momentálne takmer 100 miest.

Podľa hovorkyne magistrátu Evy Chudinovej sa prieskum uskutočnil v dňoch 17. až 18. októbra 2003, to znamená v piatok a v sobotu. Za slnečného, ale chladného počasia bola návštevnosť nižšia, ako to bolo počas májového prieskumu, ktorý bol 7. a 8. mája 2003.

Obsadenie parkovísk v sobotu medzi 13. a 16. hodinou, teda v čase, keď bola návštevnosť najvyššia, bolo 100 percent, počas pracovného dňa, teda v piatok, sa obsadenie parkovísk medzi 16. a 17. hodinou pohybovalo okolo 60 percent. Čo sa týka vjazdu vozidiel do zakázanej zóny, áut s povolením vošlo do zóny 39, pričom v máji to bolo 69. Bez povolenia vošlo do zakázanej zóny 91 áut, v máji to bolo až 230.

Z prieskumu vyplýva, že správanie vodičov sa nemení, mení sa len počet návštevníkov Železnej studienky. Naďalej platí v tejto oblasti zákaz vjazdu počas soboty a nedele a počas voľných dní s tým, že mesto vyhodnotí celú situáciu aj vzhľadom na výsledky prieskumu. Riešením by bolo vybudovanie ešte jedného parkoviska s kapacitou približne 100 parkovacích miest a potom definitívne riešenie zákazu vjazdu do areálu Železnej studienky.

(ver)

Páčil sa vám článok?