Z Viedne do Bratislavy priplávala loď s dvojmilióntym pasažierom

26.4.2023
0

Zdroj: BTB

Páčil sa vám článok?

Viedeň spája s Bratislavou už od 1. júna 2006 pravidelná lodná linka Twin City Liner. Dnes ňou priplávala z Viedne aj dvojmiliónta pasažierka, ktorú v bratislavskom prístave privítali zástupkyňa mesta, manažment Twin City Liner a predseda Bratislava Tourist Board. Informoval nás o tom hovorca BTB Julius Buday.

Twin City Liner mal pôvodne kapacitu 129 osôb, no keďže od januára 2019 pláva medzi dvoma najbližšími hlavnými mestami v Európe nová a väčšia loď, aktuálne je kapacita na jednu plavbu 250 pasažierov. V hlavnej sezóne sa na svojej trase otočí až trikrát, čo znamená, že pri plnom vyťažení prinesie do nášho hlavného mesta toľko návštevníkov ako približne štyri lietadlá. Cesta z Viedne do Bratislavy touto loďou trvá približne 75 minút, pričom priemerná rýchlosť plavidla je približne 60 km/h. Presun z Viedne po Dunaji má pre návštevníkov Bratislavy okrem rýchlosti aj ďalšie pozitíva. Atmosféru, výhľad, ale aj vylodenie priamo v centre mesta.

„Blízkosť Bratislavy a hlavného mesta Rakúska, spoločná rieka Dunaj, vytvárajú zatiaľ stále málo využitý potenciál pre príchod návštevníkov z Viedne do nášho mesta, ale aj pre vzájomné spoznávanie dvoch najbližších hlavných miest Európy,“ hovorí Vladimír Grežo, predseda predstavenstva Bratislava Tourist Board.

Zdroj: BTB

Loď prepraví naraz až 250 pasažierov. 

Privítanie lode s dvojmilióntym pasažierom sa uskutočnilo 26. apríla. Okrem zástupcov spoločnosti Twin city liner, predsedníčky komisie pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu Mestského zastupiteľstva Bratislavy Jany Jakubkovič a Vladimíra Greža, privítala všetkých cestujúcich aj kapela Funny Fellows. Každý pasažier tejto linky dostal na privítanie aj bratislavský rožok.

„Dvojmiliónty lístok sa predal v Rakúsku. Pomer pasažierov, ktorí si zakúpia lístok z Viedne do Bratislavy a naopak je približne 1:1, pričom platí, že väčšina pasažierov si zakupuje len jednosmerný lístok,“ konštatuje Izabella Kubíková, riaditeľka Flora tour, ktorá na Slovensku zastupuje Twin City Liner.

Zdroj: BTB

​V Bratislave privítali dvojmilióntu pasažierku.

Rakúsko je pre Bratislavu jedným z najdôležitejších zdrojov návštevníkov s prenocovaním. Práve Rakúšania sa každý rok umiestňujú v oficiálnych štatistikách počtu návštevníkov v prvej pätke. V roku 2022 im po Čechoch patrilo druhé miesto.

Bratislava Tourist Board celoročne vyvíja komunikačné a marketingové aktivity, ktorými sa snaží osloviť potenciálnych návštevníkov a motivovať ich k prenocovaniu. Do Bratislavy pozýva rakúskych novinárov, influencerov a pravidelne sa zúčastňuje aj veľtrhov cestovného ruchu. Špeciálne aktivity pripravuje aj priamo s Twin City Liner.

„Spolupráca s Bratislava Tourist Board je pre nás veľmi prínosná. Napriek tomu, že Viedeň a Bratislava sú polohou veľmi blízke, v preplnenom priestore marketingovej ponuky rôznych destinácií je potrebné neustále pripomínanie sa a zdôrazňovanie ponuky pre potenciálnych záujemcov,“ uzatvára Gerd Krämer, riaditeľ Central Danube Region Marketing & Development GmbH.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?