Dopravný podnik zavádza od 11. decembra v MHD viacero zmien

1.12.2022
0
18-metrové kĺbové autobusy Otokar Kent C.

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zavádza od 11. decembra, čo je termín celoštátnej zmeny cestovných poriadkov, viacero zmien v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD). Zlepšiť majú kvalitu cestovania. Informoval o tom hovorca DPB Martin Chlebovec.

Mestský dopravca skráti jazdnú dobu linke 27 premávajúcej v Dúbravke, čím sa má zvýšiť rýchlosť cestovania v danej oblasti. V mestskej časti Vrakuňa pribudne zastávka Pod gaštanmi pre nočnú linku N70. "Vďaka tomu sa zlepší dostupnosť MHD pre obyvateľov ulíc Pod gaštanmi a Na piesku aj v nočných hodinách," spresnil hovorca.

V súvislosti so zmenami cestovných poriadkov vlakov upraví DPB spoje linky 131 nadväzujúce na príchody vlakov na Hlavnú stanicu, a to v posledný deň pred vyučovaním vysokých škôl.

K zmene príde aj pri názvoch viacerých zastávok. Po ukončení používania komerčného názvu budú zastávky pri križovatke Einsteinovej ulice a Panónskej cesty označené novými názvami. Zastávka na Panónskej ceste ponesie po novom názov Pri sade a konečná zastávka linky 50 pri nákupnom centre bude pomenovaná ako OC Einsteinova.

V mestskej časti Jarovce zmení dopravný podnik názov zastávky Sady na zastávku Ovocná. Zastávka Kopčany, sídlisko (nástupište linky 99 na nadjazde) bude premenovaná na názov Bratská.

Zdroj: DPB

Nový symbol na informačnej tabuli. 

"Cestujúci bratislavskou MHD sa už niekoľko dní stretávajú aj s ďalšou novinkou. Elektronické infotabule na zastávkach po novom zobrazujú nové symboly poskytujúce podrobnejšie informácie o spojoch," uviedol Chlebovec. Ide o symbol (~) "približne", odchod spoja podľa cestovného poriadku, nie je známa aktuálna poloha spoja. Symbol (<1) "menej ako" informuje o odchode do jednej minúty.

(TASR)

Páčil sa vám článok?