Navrhujú zrušiť prejazd na Jesenského

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto navrhuje zrušiť dopravné prepojenie ulíc Mostová a Jesenského. Neprejazdná by mala byť aj Palackého ulica v smere na Mostovú, čím sa vytvorí voľný nástupný priestor pred Redutou. Ten bude priamo napojený na Hviezdoslavovo námestie.

Starosta Starého Mesta Peter Čiernik to navrhol na stretnutí predstaviteľov mesta, mestskej časi, spoločnosti Bratcarl, amerického veľvyslanectva, Slovenskej filharmónie a projektantov. Mestská časť tým chce vyjsť v ústrety požiadavke Slovenskej filharmónie, ktorá sa obáva, že po výstavbe nového vjazdu do podzemných garáží Carlton z Mostovej ulice sa zvýši hlučnosť.

„Prichádzame s riešením, ktorého cieľom je znížiť dopravnú zaťaženosť Mostovej ulice a skultúrnenie priestoru medzi Hviezdoslavovým námestím a nábrežím Dunaja. Zrušením prepojenia Mostovej a Jesenského sa vylúči prejazd áut, pretože po Mostovej budú jazdiť autá len po vstup do garáží,“ povedal P. Čiernik. Podľa neho sa tak automaticky zníži aj hlučnosť ulice. Neprejazdná by mala byť aj Palackého ulica v smere na Mostovú, čím sa podľa neho vytvorí voľný nástupný priestor pred Redutou.

„Povrchové riešenie zabezpečuje mestská časť Staré Mesto, pričom v projekte rátame aj s úpravou Námestia Ľ. Štúra,“ dodal P. Čiernik. Podľa projektantov sa nepríjemné vibrácie v okolí Reduty znížia novou technológiu uloženia električkových koľají a hydraulickým prepínaním vykurovanej výhybky na Námestí Ľ. Štúra.

(pp)

Páčil sa vám článok?