Budeme chodiť radšej peši ako takouto MHD?

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mám 35 rokov a ešte si pamätám, keď mesačná študentská električenka stála 35 Kčs a stačilo na ňu mať fotku a potvrdenie o návšteve školy. Potom zájsť pod Luxorku a dáka nie moc milá pani vám vydala kupón a bolo.

Dnes je to iné. MHD zakúpila, ak sa nemýlim, systém z Nemecka za pekných pár miliónov korún. Pretože bez takej investície by sa nedalo zvýšiť cenu lístka, ani skvalitniť cestovanie! Myslím, že sa akurát obmedzili počty spojov a viac ľudí začalo cestovať autami.

Bývam na konečnej električiek v Ružinove a mali by ste vidieť, aké sú tu zastávky zdemolované až hrôza a nie mesiac, ale štyri roky. Že nie sú peniaze? Veľmi by ma zaujímalo, koľko bude stáť prechod na ďalší čipový systém. A tie čipy budete predávať len doobeda, ľudia budú stáť v radoch a nadávať, a dúfam, že ich budete predávať v tých zavšivavených predajných miestach pod Mierkom, na Obchodnej ulici a v tom exkluzívnom priestore na Hlavnej stanici - tam, keď sa niečoho chytíte, v momente máte týfus, a keď sa nadýchnete, do nosa vám udrie smrad moču.

Mimochodom, moja manželka má takú čipovú kartu ešte z čias keď to bol najdokonalejší systém na svete a automat jej urobil takú fotku, že čip môže použiť aj prezident a nikto nezistí kto to je.

Či bude stáť lístok 10 Sk alebo 100 Sk, vždy sa nájde zopár jedincov, ktorí dokážu odbremeniť MHD od ziskov. A zastávky to neopraví, električky, trolejbusy a autobusy neobnoví a predajne lístkov nevyčistí. Ešte ma zaujalo to široké využitie čipových kariet - držiteľ bude mať zľavu na verejné WC si tak 2 percentá, ak budú otvorené - som celý bez seba!

Takže, Bratislavčania a návštevníci Bratislavy - urobte niečo pre svoje zdravie. Vykašlite sa na MHD a choďte peši! A vydržte to aspoň jeden mesiac (dúfam, že to bude stačiť, aby sa terajšia MHD položila na kolená) a uvidíte, že sa nájde niekto, čo to dokáže robiť, keď nie lacnejšie, tak aspoň lepšie.

Branislav Brezovský, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?