Ako používať prostriedky MHD?

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zažili ste to už? Prichádzate do hlavného mesta Bratislavy ako študent, občan za prácou alebo ako turista. Čo potrebujete zistiť ako prvé?

Samozrejme spôsob, ako sa dopravíte do školy, do zamestnania, jednoducho z jedného miesta Bratislavy na druhé. Na to však potrebujete použiť dopravné prostriedky Dopravného podniku Bratislava. A tu vzniká problém. Nikde v celej Bratislave dokonca ani v predajniach Dopravného podniku nenájdete leták alebo brožúru, kde by ste sa dozvedeli niečo viac o spôsobe a princípe použitia dopravných prostriedkov. Tým mám konkrétne na mysli, aký časový lístok v akej hodnote je potrebné si zakúpiť na tú ktorú trasu.

Keď už odhliadnem od tohto nedostatku, s ďalším som sa stretla priamo v jednom z predajných miest Dopravného podniku, kde som vďaka svojim priateľom zistila, že je možné a ekonomicky výhodné si zakúpiť mesačné, resp. trojmesačné zľavnené lístky.

Pani za priehradkou mi na moju otázku ako si môžem vybaviť tento predplatný cestovný lístok, povedala, že si musím najskôr zakúpiť tlačivo žiadosti za 1 Sk, následne na to mi vystavia kmeňovú kartu za ktorú zaplatím 160 Sk a potom si môžem predplatiť cestovný lístok.

Takže tieto všetky poplatky musím zaplatiť dopravnému podniku ešte pred tým, ako začnem využívať jeho služby. Aby som mohla začať používať ich dopravné prostriedky, potrebujem sa riadiť určitým cestovným poriadkom.

A na moju otázku, či mi môžu tento cestovný poriadok poskytnúť, som dostala negatívnu odpoveď. Sama pani uznala, že je to z ich strany veľký nedostatok, ale nemôže mi v tom nijako pomôcť. A to chcem pripomenúť, že Dopravný podnik Bratislava oznámil zdražovanie cestovného od 1. mája 2003. Myslím si, že nie len zdražovanie, ale aj poskytovanie kvalitných služieb by malo byť súčasťou budúcnosti v Dopravnom podniku. Alebo tak ako sa uspokojíme s cenou, tak sa uspokojíme aj s ponúkanou kvalitou?

Jana Kováčová
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?