O letisko v Bratislave je veľký záujem

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Záujem o prevádzkovanie bratislavského letiska M. R. Štefánika rastie. Po ponuke viedenského letiska sa o bratislavský vzdušný prístav zaujíma aj medzinárodná spoločnosť Glenealy International. Tretím záujemcom je argentínska spoločnosť Aeropuertos Argentína 2000.

Napriek tomu, že prejavený záujem zahraničných spoločností nie je zárukou konkrétnych projektov, zostáva nám dúfať, že sa v blízkej budúcnosti aj z bratislavského letiska stane frekventované miesto so státisícmi pasažierov na vnútroštátnych, ale najmä medzinárodných linkách.

Predchádzať tomu však musí nielen vstup silného investora, ale v prvom rade transformácia príspevkovej organizácie - Slovenskej správy letísk, ktorá je prevádzkovateľom šiestich slovenských letísk. Bratislavské letisko sa spolu s košickým pretransformuje na obchodnú spoločnosť do konca roku 2003. V novej firme bude mať zo začiatku 100-percentnú účasť štát. Neskôr sa menšinový podiel prevedie na mesto alebo samosprávny kraj a nakoniec by väčšinový podiel mal získať silný strategický investor.

(brn)

Páčil sa vám článok?