Z Račianskej ulice je tankodróm

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Cesty v Bratislave nie sú v tom najlepšom stave, takéto a podobné konštatovania vám potvrdí nejeden vodič. Po zime sa na cestách všetkých tried objavia jamy, ktoré znepríjemňujú cestu autom, autobusom či na bicykli.

Za pozitívne môžeme považovať každoročnú snahu mesta a jeho mestských častí v oblasti údržby. Väčšina jám po čase zmizne, no treba však pripomenúť, že chleba napečiete iba toľko, koľko máte múky a zostáva platiť to staré známe heslo, peniaze. Neobyčajne ma však vie zaraziť, ak narazím na cestu, ktorú po pokojnej úvahe nemožno nazvať inak, iba „tankodrómom“.

Ešte pred pár rokmi bola držiteľkou tohto označenia Mudroňova ulica. Dnes ho prebrala Račianska. Určite mi mnohí vytknú, že s týmto tvrdením by sa dalo polemizovať, lebo sa nájdu aj iné, možno ešte horšie vyzerajúce cesty v našom meste. Na Račianskej ma však zaráža viacero vecí. Jej centrálna poloha, začína sa na Račianskom mýte a konč sa až na križovatke s Černockého, ďalej sú to stovky áut, ktoré touto tepnou prejdú a jama za jamou.

Aby to vodiči nemali také ľahké, pridávajú sa po ceste postupne v oboch smeroch zle vyznačené spomaľovače, takže ak túto cestu nepoznáte naspamäť, môžete po pár týždňoch denného používania meniť tlmiče. Rád by som sa za všetkých používateľov tejto cesty chcel u správcu prihovoriť, ak už nie sú peniaze na „nový koberec“, tak by som prosil aspoň drobné na našitie nových záplat a v neposlednom rade o obnovu vodorovného značenia.

Michal Milata, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?