Kto vyrieši parkovanie pred poštou?

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Hlavnú bratislavskú poštu navštívi denne veľmi veľa ľudí, a to najmä na niekoľkominútové vybavenie odoslania či prevzatia pošty, platby, balíku a pod.

Človek je odsúdený na parkovanie v neúmernej vzdialenosti, alebo platiť za parkovisko za poštou rádovo viac ako je halierová položka za list či šek. Je to trochu nezmyselné, nehovoriac, že asociálne. Pritom nemám na mysli tých, spravidla zamestnancov, ktorí parkujú celý deň.

Parkovanie tesne pred poštou nie je možné kvôli smerovému oblúku trasy električky od Obchodnej ulice. Trať sa natoľko blíži k chodníku pred poštovou budovou, že pri parkovaní sú idúce autá električkou ohrozené. práve preto aj na krátky čas zaparkované auto, ktoré síce ešte neprekáža doprave, je odťahovacou službou odtiahnuté, resp. vybavené „papučou“. Pritom by stačila malá zmena. Oproti, t.j. pri centrálnej ploche Námestia SNP parkujú taxíky. Nič proti nim, ale toto miesto nie je najťažiskovejšie na ich umiestnenie práve tam. Stanovište taxíkov by sa pri tomto chodníku mohlo posunúť niekoľko desiatok metrov nižšie, povedzme, pred ministerstvo kultúry, resp. obchodný dom Dunaj a na uvoľnenom mieste, protiľahlom pošte, povoliť krátkodobé (tabuľkou stanovené) parkovanie návštevníkov Hlavnej pošty. Ak teda mestu ide o službu občanom!

Páčil sa vám článok?