Na Račianskom mýte zrazil autobus 8-ročné dievča

20.5.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Na Račianskom mýte smerom v Bratislave došlo v piatok ráno k nehode. Autobus zrazil maloletú chodkyňu.

"Krátko po 7.30 šiel vodič autobusu linky číslo 74 cez Račianske mýto na signál „voľno“ v pravom jazdnom pruhu, kde mu do jazdnej dráhy v križovatke Račianska – Šancova náhle vstúpila z pravej strany maloletá chodkyňa, ktorá mala v tom čase na semafore signál „stoj“. Vodič autobusu pre krátku vzdialenosť už nedokázal zabrániť zrážke. Vzhľadom na citlivosť prípadu bola vodičovi autobusu na mieste poskytnutá i psychologická pomoc," prezradil nám hovorca DPB Martin Chlebovec. 

Priebeh nehody nám priblížil aj bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. "Dnes krátko pred 08.00 h došlo na Račianskom mýte v Bratislave k dopravnej nehode s účasťou maloletej osoby. Podľa doterajších informácií malo 8-ročné dievča náhle vojsť na priechod pre chodcov riadený svetelnou signalizáciou napriek svietiacemu červenému znameniu stoj! V dôsledku toho došlo k zrážke s autobusom MHD, ktorý v tom čase prechádzal týmto úsekom. Pri zrážke utrpelo dievča zranenia, s ktorými bolo prevezené do jednej z nemocníc k ošetreniu. Bližšie okolnosti tejto nehody vyšetrujú policajti Krajského dopravného inšpektorátu," priblížil. 

Blokovaný bol pravý jazdný pruh a vodiči museli podľa Zelenej vlny RTVS rátať so zdržaním a to aj na Pražskej a Štefánikovej cca 20 minút. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?