Ševčenkova ulica je uzavretá

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Ševčenkova ulica v Petržalke je od 18. októbra do konca novembra uzavretá. Dôvodom je budovanie svetelnej signalizácie na križovatke Ševčenkova ulica - Panónska cesta.

Od 15. októbra je Ševčenkova ulica už čiastočne uzavretá a 18. októbra z nej vylúčili všetku dopravu. Obchádzková trasa je vyznačená dopravnými značkami.

Vybudovanie cestnej svetelnej signalizácie na križovatke Panónska cesta - Ševčenkova ulica bude stáť sedem miliónov korún. Polovicu z nákladov bude hradiť bratislavský magistrát a polovicu petržalská radnica. Vedenie Petržalky potrebné tri milióny vyčlení z fondu rozvoja bývania, s čím súhlasil aj miestny parlament.

Svetelná signalizácia vyrieši zložitú situáciu, ktorá trvá niekoľko rokov. Privítajú ju najmä obyvatelia sídliska Dvory I, ktorí sa sťažovali na vysokú frekvenciu áut v uliciach okolo Daňového úradu Bratislava V, uviedla hovorkyňa starostu Petržalky Milka Podmajerská. Investíciu na Panónskej ceste privítajú aj vodiči, lebo nové semafory im umožnia odbočovať vľavo pri smere jazdy z mesta, a tak vodiči k úradom a verejným inštitúciám na konci Ševčenkovej ulice nebudú musieť jazdiť po vnútrosídliskových uličkách.

(brn)

Páčil sa vám článok?