Na omikron sme pripravení, tvrdí Arriva

14.1.2022
0

Zdroj: Arriva

Páčil sa vám článok?

Autobusový dopravca Arriva deklaruje, že je pripravený aj na očakávaný príchod omikronovej pandemickej vlny. Všetky opatrenia bude zavádzať na základe vyhlášok odborníkov v oblasti zdravotníctva. Na cestujúcich zároveň apeluje, aby dodržiavali protipandemické opatrenia v záujme ochrany svojho zdravia i zdravia zamestnancov dopravcu.

"Od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 starostlivo pristupuje k ochrane zdravia svojich kolegov i cestujúcich. Zamestnancov preto pravidelne zásobujeme ochrannými pomôckami a všetky naše vozidlá sú pravidelne dezinfikované," uviedla pre TASR riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Dopravca deklaruje, že sleduje vývoj situácie a dbá na dodržiavanie všetkých protipandemických opatrení, ktoré nariadi vláda i Úrad verejného zdravotníctva SR. "Týmto spôsobom budeme postupovať aj naďalej. Všetky opatrenia vo vozidlách našej spoločnosti budú prijímané na základe vyhlášok odborníkov v oblasti zdravotníctva," podotkla Helecz.

Slovensko očakáva príchod pandemickej vlny spôsobenej koronavírusovým variantom omikron. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) vyhlásil, že na základe doterajších poznatkov z iných krajín omikron sprevádza rýchly nárast infikovaných. Hoci, najmä zaočkovaní, nemajú ťažký priebeh, cítia sa zle. Veľký počet nakazených podľa neho nebude len problémom nemocníc, ale aj iných sektorov. Dotknúť sa to môže podľa neho pekárov či vodičov verejnej dopravy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?