Vodiči parkujú na tráve, aj na chodníku

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V Karlovej Vsi bývam trinásť rokov. V poslednom čase sa s pribúdaním automobilov zmenil celý výzor dovtedy pekného okolia nášho domu. Zeleňou pokryté plochy slúžia dnes niektorým nedisciplinovaným vodičom ako parkovisko.

Dôvodom nie je nedostatok parkovacích miest, ale pohodlnosť samotných vodičov, ktorým sa cesta z parkoviska k ich domu zdá priďaleká. Na Ulici H. Meličkovej 1-19 sa vodiči nevedia „zmestiť do kože“. Pred bránou s číslom 17 a 19 permanentne parkujú dve autá. Tým, že stoja na chodníku, bránia chodcom v plynulom prechode ulicou. Tento chodník je aj zastávkou MHD (liniek 32 a 33). Chodci, ale aj ľudia čakajúci na autobus sú priestorovo obmedzovaní. Začiatkom tohto roku obaja šoféri zrazili pri vychádzaní zo spomínaného chodníka na vozovku človeka, čakajúceho na autobus. Ani táto skutočnosť ich neprinútila zaparkovať si auto tam, kde ostatní obyvatelia domu - na parkovisko.

Pred detským ihriskom, ktoré sa nachádza na trávnatej ploche s lavičkami, môžete po 16. hodine vidieť zaparkované autá vodičov, ktorí si tiež cestu k svojmu domu krátia takýmto bezcitným spôsobom. Už dva metre pred pieskoviskom stoja ako na výstave. Tráva na tomto mieste - vyhradenom pre deti - už nerastie. Namiesto nej sa tu vynímajú odtlačky od pneumatík. Všetci spomínaní pohodlní šoféri sú vlastníkmi nadštandardných značiek motorových vozidiel. Nemali by mať preto problém prenajať si parkovacie miesto od mestskej časti. Faktom je, že túto, nie lacnú možnosť parkovania, využili poväčšine slušní „škodovkárski“ vodiči, ktorí sa na drzosť nekompromisných majiteľov áut len nechápavo prizerajú.

Páčil sa vám článok?