Motoristom strpčujú život koľajnice

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

LIST ČITATEĽA

Dlhé roky bývam na Miletičovej ulici. Spomínaná ulica vyúsťuje do Trnavskej ulice, no predtým križuje koľaje električky. Tento prejazd je už dlhý čas v totálne dezolátnom stave.

Pritom nejde len o automobily, ale i MHD. Na čo čakajú otcovia mesta, až dôjde k havárii či vážnym škodám? Ako príklad chcem uviesť križovatku na Jarošovej ulici so železničnými koľajami. Sú tak perfektne upravené, že skutočne môžete autom ísť cez prejazd bez toho, aby ste spozorovali, že máte pod kolesami koľaje. Nemôže sa táto technológia použť aj na Miletičovej ulici? Dokedy mienia kompetentní čakať, alebo to zas opravia ako výtlky a o mesiac to bude v rovnakom dezolátnom stave?

Ivan Križka, Bratislava

~ ~ ~

Dokedy mienia kompetentní čakať, zisťovali sme na bratislavskom magistráte. Vedúca oddelenia dopravy a cestného hospodárstva Eva Uhliariková nám však povedala, že pás pol metra od telesa električkových koľají je v správe Dopravného podniku Bratislava, a preto sa o opravu električkového prejazdu na Miletičovej ulici musí postarať DPB.

Vedúci odboru koľajových tratí DPB Dušan Trabalík nás informoval, že oprava inkriminovného úseku je v pláne a už má aj cenovú ponuku od firmy Slovasfalt. Doteraz sa čakalo na to, či sa nájdu na opravu potrebné finančné prostriedky. D. Trabalík vyslovil optimistický predpoklad, že oprava by sa mohla realizovať už v auguste. Ako dodal, opravovať by sa mali aj ďalšie prejazdy cez koľaje električiek na území mesta.Motoristom strpčujú život koľajnice

Páčil sa vám článok?