Dopravný podnik spúšťa veľké sčítanie cestujúcich, brigádnikov však potrebovať nebude

15.10.2021
0

Zdroj: FB DPB

Páčil sa vám článok?

Poznať presné čísla, ako ľudia využívajú konkrétnu linku MHD a ešte aj v akom čase, je pre plánovanie verejnej dorpavy v meste veľmi dôležité. Dopravný podnik Bratislava preto súšťa celomestské sčítanie svojich cestujúcich.

Ako informuje DPB na sociálnej sieti,  v Bratislave vznikajú nové celé štvrte, sťahujú sa sem noví obyvatelia a neustále sa mení aj to, ako ľudia cestujú. Chcú preto presne poznať to, kde, kto a v akom čase využíva MHD, preto spúšťame celomestské sčítanie cestujúcich.

Na základe sčítania budú následne vedieť oveľa lepšie plánovať prevádzku MHD. Posilniť linky, ktoré už kapacitne nestačia, pridať spoje, alebo naopak optimalizovať menej vyťažené spoje a vozidlá a vodičov využiť tam, kde sú potrebnejší.

"Narozdiel od iných miest, kde na takéto sčítavanie musia najímať brigádnikov, ktorí cestujúcich manuálne počítajú a vždy tam ide o organizačne i finančne veľmi náročný proces, sme v Bratislave pokrokoví a všetky nové vozidlá nakupujeme už s technológiou automatického počítania, ktorá je umiestnená priamo nad dverami. Takto vybavené vozidlá sa v nasledujúcich týždňoch postupne objavia na všetkých linkách, aby sme získali dáta z každého jedného spoja," vysvetlil DPB.

(ms)

Páčil sa vám článok?