VIDEO - Otvorenie ďalšieho úseku R7: Vyskúšali sme v špičke cestu z Rovinky po Bajkalskú

4.10.2021
0

Zdroj: J. G.

Páčil sa vám článok?

Rýchlostná cesta R7 je už viac ako rok v prevádzke. Donedávna sa vodiči z juhu doviezli autom po križovatku Bratislava – Juh, kde sa museli napojiť na D4 a pokračovať do hlavného mesta až cez Podunajské Biskupice. Najnovšie sa už dostanú po R7 priamo do Bratislavy, čím sa vyhnú hustej premávke na ceste I/63.

V sobotu 2. októbra vo večerných hodinách bol pre vodičov sprístupnený 6,3 km dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od križovatky Bratislava – Juh po križovatku Bratislava – Nivy (Prievoz). Začiatok tohto úseku R7 je pokračovaním Bajkalskej ulice a je spojený s existujúcou diaľničnou sieťou, konkrétne prostredníctvom D1 v mieste mimoúrovňovej križovatky Prievoz, ktorej vetvy plánujú otvoriť až v neskoršej etape.

Potom prechádza lokalitou Malé Pálenisko, prechádza cez Malý Dunaj a vedie západným okrajom Slovnaftu do jeho juhozápadného rohu. My sme si čerstvý úsek rýchlostnej cesty R7 vyskúšali dnes ráno v čase rannej špičky. Pôvodná trasa pred spustením nového úseku R7 viedla z Rovinky cez Ulicu Svornosti, Slovnaftskú až na Bajkalskú  a trvala približne 30 minút. Tá dnešná po novej R7 nám trvala už iba 10 minút.

Zdroj: J. G.

​Našu cestu sme začali v Rovinke, cieľom bola Bajkalská ulica v Ružinove.

"Dôvod postupného otvárania úsekov pramení z komplikovanejšej organizácie dopravy a vyvarovania sa dôsledkom možných dopravných zápch. Prosíme verejnosť o trpezlivosť s víkendovými otváracími procedúrami. Výsledkom pre všetkých vodičov bude pohodlnejšie spojenie po R7 a D4 do Bratislavy," spresnil D4R7 Construction s.r.o.

Z dôvodu zaslepenia Slovnaftskej ulice a spustenia nového úseku rýchlostnej cesty R7 došlo teda k významnej zmene organizácie dopravy v úseku Slovnaftská - Bajkalská ul. Po novom sa teda dostanete zo Slovnaftskej ulice na Bajkalskú cez dve turbookružné križovatky a musíte vyjsť na novovybudovanú diaľnicu R7. 

Zdroj: J. G.

​Nový úsek R7 spustili pre vodičov v sobotu 2.10.

Video z cesty:

Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 budú mať celkovú dĺžku viac ako 59 kilometrov, vrátane 14 križovatiek a 122 mostných konštrukcií.

(nc)

Páčil sa vám článok?