Cyklistické chodníky zatiaľ nebudú

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Po januárovom zasadnutí bratislavského mestského zastupiteľstva je jasné, že mesto ani tohto roku neprekročí svoj tieň a jeho postoj k rozvoju cyklistickej dopravy ostáva nezmenený. Cyklistické chodníky sa budovať nebudú.

Cyklistické trasy v Bratislave chýbajú napriek tomu, že už v roku 1991 bolo prijaté uznesenie, ktorým sa mesto zaväzuje zabezpečiť realizáciu hlavných mestských cyklistických tras. Za pätnásť rokov sa ich malo vybudovať 127 kilometrov, ale zrealizovalo sa iba 32.

V pozmeňovacom návrhu k rozpočtu Bratislavy na rok 2002 žiadalo Voľné združenie pre podporu cyklistickej dopravy Bicyba vyčleniť 5 až 15 miliónov korún na výstavbu niektorej z troch navrhovaných cyklotrás. Centrum - Ružinov v dĺžke 3,5 kilometra, centrum - Devín a centrum - Zlaté piesky, každá v dĺžke 8 kilometrov. Návrh sa nakoniec nedostal do programu, pretože ho nemal kto predložiť. Podľa poslanca Ernesta Húsku, ktorý mal požiadavky predniesť, sa koaličná rada mestského zastupiteľstva deň vopred dohodla, že do návrhu rozpočtu sa zasahovať nebude.

„Je na škodu, ak stranícke dohody brzdia všeobecne prospešnú iniciatívu,“ hodnotí situáciu združenie Bicyba.

Páčil sa vám článok?