Situácia na hraniciach: Policajti kontrolujú prichádzajúce autá aj vlaky

6.7.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Slovensko zintenzívnilo kontroly na hraničných priechodoch, tie menšie zas uzavrelo. Policajti spolu s vojakmi kontrolujú aj ľudí prichádzajúcich zo zahraničia vlakmi či letecky.

Kým ešte včera nespokojní obyvatelia prihraničných oblastí blokovali napríklad hraničný priechod Čunovo - Rajka a na muieste vznikol popriadny ruch, dnes bola situácia oveľa pokojnejšia.

Ako sme videli, policajti za pomoci desiatok vojakov pri kontrolách preverujú registráciu prichádzajúcich na webe eHranica, ako aj preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karantény.

Napríklad na železničnej stanici v Petržalke sme zastihli množstvo policajtov i vojakov. Tí čakali na príchod vlaku zo susedného Rakúska. Akonáhle prišiel, vybrali sa medzi vystupujúcich a začali ich kontrolovať. Ak je vo vlaku menej ľudí, ako napríklad dnes, tak dokážu skontrolovať rad-radom všetkých, pri plných ranných vlakoch však všetkých cestujúcich skontrolovať väčšinou nestihnú.

Na hraničnom priechode Petržalka - Berg policajti prichádzajúce autá taktiež odkláňajú na kontrolu, nejaké kolóny či problémy sme počas dňa však nezaznamenali. Ak je áut pomenej, stihnú skontrolovať všetky. Pri väčšom počte áut prebiehali kontroli skôr námatkovo.

FOTOGALÉRIA (ŽST Petržalka):

​Rovnako na ďalšom hraničnom  priechode s Rakúskom, Jarovce - Kittsee, bola situácia pokojná. Vytvoril sa iba malý rad áut.

Zdroj: ms

Kontroly na priechode Petržalka - Berg.

Zdroj: ms

​​Kontroly na priechode Jarovce- Kittsee.

Na hraničnom priechode Rajka bol cez deň zatiaľ úplný pokoj, prichádzalo pár áut a všetky priebežne kontrolovali.

Zdroj: ms

Pokoj na hraničnom priechode do Maďarska - Rajka.

Zdroj: ms

Hraničný priechod Rajka. 

(ms)

Páčil sa vám článok?