Kontroly vjazdu do pešej zóny aj večer

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V súvislosti so zvýšenými bezpečnostnými opatreniami v lokalite Hviezdoslavovho námestia a historického jadra Starého Mesta sprísnili príslušníci Policajného zboru SR večerné a nočné kontroly vjazdu vozidiel do pešej zóny.

Začiatok pešej zóny s vjazdom z južnej strany Hviezdoslavovho námestia je naďalej označený dopravnou značkou D 57a. Aj vo večerných a nočných hodinách po 22.00 h je vjazd a výjazd vozidiel na ulice pešej zóny povolený len vozidlám, ktorých prevádzkovateľom je právnická alebo fyzická osoba, ktorá má sídlo alebo prevádzku v niektorej z ulíc pešej zóny. Do pešej zóny môžu po desiatej hodine večer vojsť tiež obyvatelia, ktorí preukážu možnosť garážovania alebo státia v pešej zóne na inej ploche ako verejná komunikácia, a taktiež zásobovacie vozidlá s okamžitou hmotnosťou do 5 ton a vozidlá taxislužby.

Majitelia vozidiel s osobitným oprávnením vjazdu do pešej zóny urobia lepšie, ak svoje „vlezenky“ budú mať k dispozícii aj vo večerných hodinách a predložia ich pri kontrole vjazdu. Inak sa pri vjazde do pešej zóny budú musieť preukázať iným identifikačným dokumentom, ktorý ich oprávňuje pre vjazd a výjazd na ulice pešej zóny.

Páčil sa vám článok?