V centre mesta je ďalších deväť bielych bicyklov

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania v týchto dňoch dostali do užívania ďalších 9 bielych bicyklov a to aj napriek stále neznámemu pohybu a osudu prvého Bieleho bicykla, ktorý sa v centre mesta objavil začiatkom leta.

Pripravený je aj posledný desiaty, no ten bude zatiaľ pripútaný reťazou symbolicky na Františkánskom námestí, na mieste, kde začal svoju kariéru prvý bicykel. To, či to bude len dočasne alebo sa tento bicykel stane naozaj posledným, ktorý zostane, bude závisieť opäť od obyvateľov, t.j. či budú ochotní si ich pohyb po meste strážiť. Každý tretí štvrtok v mesiaci sa uskutoční na tradičnej cyklojazde začínajúcej sa na Hodžovom námestí ich sčítanie a ak sa podarí trikrát po sebe prísť všetkým 9 bicyklom, bude to neklamným znamením, že môže byť zverený do rúk verejnosti aj posledný.

Biela zóna, kde je dovolené sa Bielym bicyklom pohybovať, zostáva nezmenená a aj naďalej je ohraničená ulicami Staromestská, Poštová, Štúrova a nábrežím Dunaja. Oproti prvému Bielemu bicyklu, ktorý bolo možné odložiť kdekoľvek, však nastáva zmena - v bielej zóne bolo vybraných 8 miest (Františkánske námestie, parkovisko pri hoteli Fórum, Domino na Poštovej ulici, Stará tržnica, Kamenné námestie, parkovisko na Gondovej ulici, parkovisko pri hoteli Devín a reštaurácia Korzo na Rybnom námestí.), na ktorých boli vďaka Bratislavskej parkovacej službe inštalované stojany s označením stanoviska Bieleho bicykla a kde bude možné Biele bicykle po použití odložiť.

Páčil sa vám článok?